V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

5 maja 2017 Šport


Na drugi dirki  državnega prvenstva v motokrosu je  v Slovenskih Konjicah v razredu open zmagal Tim Gajser  na hondi iz  Motokros kluba Gajser team iz Makol. Med 16. tekmovalci je nastopil tudi  Niko Topolovec iz Gornje Radgone na motorju znamke kawasaki  član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote in se s 14.točkami uvrstil na 13.mesto. V  prvi dirki je bil Topolovec 15. in v drugi  13.ti.

V 22. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Vipoll iz Veržeja v gosteh premagal Šmartno z rezultatom 5:0. Za Vipoll je dosegel tri zadetke: Vito Štrakl po enega pa sta k zmagi dodala še: Luka Hari in Nejc Panker. Na lestvici vodijo Mariborčani s 63. točkami,  na šestem mestu ima Vipoll 37 točk, Mura na sedmem mestu   ima 28. točk. Zaostalo srečanje med Muro in Dravinjo iz Slovenskih Konjic bo v sredo 19. maja.

Ribiška družina Ljutomer je na 50. ribiško tekmovanje za naslov ribiškega carja  v jami Siget ob Ribiškem domu  na Moti privabila 42 tekmovalcev. Ljutomerčani so imeli kar dve tekmovanji in sicer za naslov ribiški car 2017 med člani in med mladinci. Med člani sta imela pred sodniki največji ribi Andrej Hudin  s Cvena  in Bojan Špur  iz  Mote , ki sta  tehtali 3.650 gramov. Na tretje mesto se je uvrstil Samo Štotl iz Ljutomera s 3000 grami.  Med mladimi ribiči je postal ribiški car za leto 2017 Jakob Vogrinec  iz Kokorič z 2810 krami pred Tinetom Sukičem iz Veržeja z 2230 grami in tretji je bil med mladimi ribiči  Rafael Hladnjak iz Veržeja s 1110 grami.

V 16.kolu prve Goričke lige v malem nogometu so vodilni Gornji Petrovci premagali Matjaševce z rezultatom  9:4. Še ostali rezultati: Carioke Markovci – Domanjševci 1:6, Srebrni breg Martinje – Lucova 3:5 in Neradnovci – Stanjevci 9:3. V drugi Gorički ligi je vodilna ekipa Pizzerie Kučan iz Križevec v Prekmurju tesno   premagala  Hajduk iz Adrijanec  z rezultatom 4:3. Še ostali rezultati:  Isyp Šalovci – Šulinci 0:2, Dolenci – Čepinci 1:4, ekipa Interja iz Doliča pa je bila prosta.

Na  12. hitropoteznem  šahovskem  turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam  z 8.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek s šestimi točkami in na tretje Dare Dvanajšček, ki je zbral  5 točk.