Domov

Šport in šah

8 januarja 2021 Šport


Nogometaši Mure, ki so za soboto popoldne načrtovali  v Murski Soboti prvo prijateljsko pripravljalno tekmo za spomladansko sezono so se na igrišču z umetno travo pomerili  le v medsebojni preizkušnji.  Po prihodu  Mihaela Klepača iz Aluminija in Samsindina Oruja iz zagrebškega Dinama se ta teden  Muri pridružil še 20 letni vezist David Djurak iz hrvaškega drugoligaša Medjimurja iz Čakovca, ki je v jesenskem delu sezone odigral za Medžimurje 14 tekem in se enkrat  vpisal  tudi med strelce. Za zdaj soboške  Mure ni nihče zapustil. Vsi trije novinci pri Muri so podpisali  o zvestobi  klubu  do 31.decembra 2023.

V prvem kolu mednarodnega teniškega turnirja na trdi podlagi na prostem je  v Abu Dabiju  Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota  s soigralko  Marto Kostjok iz Ukrajine ostala brez napredovanja. Več uspeha je imela japonska dvojica: Šoko Ayoyama – Ema Shibara, ki je zmagala  z rezultatom 2:1, v nizih pa z 12:10,  7:5 in 4:6.

Na prvem letošnjem spletnem šahovskem turnirju » Šahovska arena Šahovskega društva Gornja Radgona.«   je  v četrtek sodelovalo 12 šahistov, med sta bila tudi dva gostujoča šahista in sicer Matija  Zadravec iz Hrvaške in Ljutomerčan Jernej Skuhala, član Šahovskega društva Poligram iz Maribora.  Zmagal je Jernej Skuhala, drugi je bil Matija Zadravec, med domačimi radgonskimi  šahisti pa je bil Marko Mastinšek tretji, Silvester Puntigam četrti, Gregor Vohl peti in predsednik radgonski šahistov Jurij Ojsteršek je bil šesti.

V 72. letu starosti je preminil nekdanji predsednik in direktor Nogometnega kluba Mura Ludvik Filo, ki je nazadnje živel v Moščancih.  Filo je v času svoje predsedovanja v letu od 1980 do 1984  bil med zaslužnimi za izgradnjo glavne tribune v soboški Fazaneriji. Sicer  je Ludvik Filo deloval tudi na drugih področjih in to pri Zvezi za organizacijo  tehnične kulture, pri pomurskih brigadirjih in v domačem športnem društvu v Močancih.  Pravi prijatelji športa in ljudske tehnike ga bodo ohranili v  trajnem  spominu.