Domov

Šport in šah

9 januarja 2021 Šport


V četrtek 7. januarja so začeli s treningi za novo sezono  tudi nogometaši Olimpije pod taktirko trenerja Dina Skenderja. Naslednji dan po prvem treningu pa je predsednik klub  Milan Mandarić ugotovil, da Olimpija, ki je po jesenskem delu prvenstva v prvi ligi  na drugem mestu ne kaže v igri pravo obraz Olimpije in odstavljen je bil  trener Dino Skender  in  njegov strokovna štab.  Kadrovske zadeve v Olimpiji so zanimive tudi za soboško Muro saj bo Olimpija igrala  drugo tekmo v letu 2021   v 21. kolu  prve lige v soboto 13. februarja  v Stožicah proti soboški Muri, kar bo derbi ekip, ki sta soseda na lestvici. Povejmo, da vodi na lestvici  Maribor z 38.točkami, Olimpija  ima 35 točk in Mura  na tretjem mestu  30  točk.

Športni novinarji Vala 202 so izbrali najboljšo enajsterico jesenskega dela v prvi slovenski nogometni ligi Telekom v kateri je precej pomurskih nogometašev. Iz soboške Mure so se v enajsterico jeseni 2020 uvrstili: Žiga Kous, Jan Gorenc in Nino Kouter. Med izbranci v elitno enajsterico pa sta bila izbrana tudi Žan Kolmanič iz Veržeja , član Maribora in Dare Vršič iz Segovec pri Apačah, član Kopra.

Šahovsko društvo Gornja Radgona je v letu 2020  pripravilo  17 turnirjev na katerih je povprečno sodelovalo 9 igralcev največ pa jih je bilo na turnirju 14. Največkrat je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral sedem turnirskih zmag, sledi mu Jurij Ojsteršek s tremi ter Matjaž Husar in  Gregor Vohl s po dvema zmagama.

Zraven klubskih turnirjev  so  radgonski šahisti sodelovali tudi v svetovni spletni šahovski ligi, kjer so bili med 122.ekipami uvrščeni v zgornjo polovico ekip. Letos   so trenutno Radgončan  po dveh kolih  na 42.mestu.