V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport in šah

9 februarja 2021 Šport


Selektor ženske slovenske nogometne reprezentance Borut Jarc, ki mu kot pomočnica pomaga Nuša Ladinek iz Murske Sobote, je pripravil reprezentančni seznam igralk  za nastop v zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 med Estonijo in Slovenijo, ki bo na sporedu 23. februarja ob 18. uri v Talinu. Med povabljenimi so tudi nogometašice Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci in sicer: Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec in Špela Rozmarič, ter Prekmurke in nekdanje igralke Pomurja: Mateja Zver, ki igra v Avstriji ter Anja Prša in Manja Rogan, zdaj članici ljubljanske Olimpije. Tekma sicer ne odloča več o končnih uvrstitvah, saj je že pred zadnjo tekmo v skupini jasno, da sta prvi dve mesti osvojila Nizozemska in Rusija, Slovenija pa je končala kot tretja v skupini pred reprezentancami Kosova, Turčije in Estonije.

V Novem mestu je potekala druga tekma kvalifikacij za nastop na članskem dvoranskem državnem prvenstvu v atletiki, kjer so nastopili tudi trije prekmurski atleti – Natalija Pavlinjek in Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurje ter Nino Celec od Grada, ki nastopa za Atletski klub Slovenska Bistrica. Maj Janža je nastopil v teku na 400 metrov in z osebnim rekordom 49.01 osvojil odlično drugo mesto ter si zagotovil nastop v finalu državnega prvenstva. Natalija Pavlinjek je v teku na 60 metrov z ovirami zasedla končno 14. mesto ter bila v teku na 200 m dvajseta. Nino Celec, ki je nastopil v skoku v daljino, je s skokom dolgim 709 cm osvojil drugo mesto in se prav tako uvrstil v finale, ki bo na sporedu ta konec tedna, znova v Novem mestu.

V spletni različici je bil odigran 1. krog Štajerske kadetske lige v šahu, kjer je v kategoriji do 12. let nastopil tudi učenec Osnovne šole 3 iz Murske Sobota Tian Mohar. Mohar je med dečki osvojil drugo mesto, v absolutni konkurenci pa je bil tretji med 25-imi šahisti in šahistkami. Naslednji turnir bo na sporedu meseca marca.