Domov

Šport in šah

19 marca 2021 Šport


Slovenska reprezentanca do 21 let je včeraj pričela s pripravami na Uefa evropsko prvenstvo U21. Reprezentanca se je zbrala v Mariboru, kjer bo nastanjena tekom celotnega skupinskega dela. Uvodnega zbora se je zaenkrat udeležilo devet nogometašev iz slovenske lige, ki so uspešno prestali testiranje na prisotnost korona virusa. Ostali reprezentanti bodo na zbor prišli postopoma, saj imajo še klubske obveznosti. Nogometaši so včeraj opravili tudi prvi trening, enkrat na dan pa bodo trenirali vsak dan do prve tekme evropskega prvenstva, ki bo v sredo ob 18. uri proti Španiji v Ljudskem vrtu. V slovenski reprezentanci sta tudi nogometaša Mure Jan Gorenc in Tomi Horvat ter nekdanji nogometaš Maribora Žan Kolmanič iz Veržeja, zdaj član ameriškega profesionalnega nogometnega moštva iz Austina.

V četrtek sta bili odigrani še dve zadnji tekmi osmine finala slovenskega nogometnega pokala. V Kranju so aktualni državni prvaki Celjani premagali drugoligaško ekipo Triglava z 2:1. Za Celjane sta dosegla zadetka: Tom Kljun in Jure Matjašič in za Triglav Mark Čeh. V Beltincih pa je prvoligaška ekipa Domžal premagala drugoligaško ekipo Klima Tratnjek Beltince s 3:0. Za Domžale so dosegli zadetke: Sven Šoštarič Karič, Dario Kolobarič in Matej Podlogar. Med pomurskimi nogometnimi ekipami se je v četrtfinale uvrstila samo pokalna podprvakinja Nafta 1903 iz Lendave, ki je že v sredo premagala Fužinar s 3:2, Mura – lanska pokalna prvakinja, pa se je od pokala poslovila že v prvem kolu po porazu proti ptujski Dravi.

V Mariboru so včeraj na zimskem državnem prvenstvu v tenisu za starostni kategoriji U – 16 za dekleta in fante odigrali četrtfinale in polfinale. Med dekleti je Anemari Žnuderl, članica Teniškega kluba Murska Sobot,a v četrtfinalu premagala Piko Dobert iz kranjskega Triglava s 6:4 in 6:0, v polfinalu pa še Pio Petelinšek iz Maribora v nizih dvakrat s 6:2. Med fanti je drugi nosilec Žiga Švec iz Murske Sobote, član mariborskega teniškega kluba, v četrtfinalu utrpel poraz proti Maticu Križniku iz Ljubljane s 6:7, 6:0 in 6:1.

Šahovski klub Gornja Radgona je pripravil šesti spletni hitropotezni šahovski turnir. Med devetimi šahisti je zmagal Silvester Puntigam, drugi je bil Jurij Ojsteršek, tretji Dare Dvanajšček, četrti Božo Slana in peti Niki Vogrin.