Domov

Šport in šah

2 aprila 2021 Šport


Kljub naporom vodstva Nogometne zveze Slovenije, da bi dosegli spremembo vladnega  Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, je bila krovna nogometna zveza primorana prekiniti vsa tekmovanja pod svojim okriljem med 1. aprilom 2021 do vključno 11. aprila 2021. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je ob tem izrazil razočaranje nad nestrokovno in neprofesionalno obravnavo nogometa in športa pri odločevalcih, ki s takšnimi odločitvami povzročajo ogromno in nepopravljivo škodo nogometu ter športu na splošno. V luči te odločitve so tako prestavljene tudi tekme Mure v prvi, Nafte in Beltinec v drugi slovenski nogometni ligi in tekme prve lige Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci, ki bi morale biti odigrane ta konec tedna.

Na spletni letni skupščini Zveze nogometnih trenerjev Slovenije so slovenski trenerji ocenjevali delo v minulem letu, vodila pa sta jo novi predsednik Igor Bole in generalni sekretar zveze Zdenko Maučec. Na skupščini so po spletu sodelovali iz lendavske trenerske organizacije Franc Litrop, Drago Režonja, Slavko Lebar in Franc Meštrović Horvat ter iz soboške trenerske organizacije Goran Gutalj, Petra Črnko, Jožek Špilak in Bojan Malačič. Slovenski nogometni trenerji živijo ta čas v zelo zapletenih razmerah za svoje delo. Na skupščini so se med drugim dogovorili tudi o licenčnih izobraževalnih seminarjih ter o nagrajevanju strokovnega dela članov Zveze nogometnih trenerjev Slovenije. Če nogometnih tekmovanj v Sloveniji ne bo, bo potrebno zmanjšati tudi višino kotizacij in licenčnin za leto 2021.

Končano je bilo kvalifikacijsko šahovsko tekmovanje na spletnem evropskem klubskem pokalu, kjer so med desetimi ekipami sodelovali tudi člani Železničarskega šahovskega kluba Poligram Maribor in zasedli peto mesto. Po prvem dnevu je ekipi iz Maribora kazalo odlično, saj so si delili prvo mesto, nato pa so v zadnjih treh kolih popustili Z zmagovalno ekipo Mednyja Vsadnika iz Rusije so sicer igrali 2:2. Za Mariborčane sta igrala tudi Boris Markoja iz Turnišča, ki je zbral pet točk ter Jernej Skuhala iz Ljutomera, ki je zbral štiri točke.