V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

4 aprila 2021 Šport


V derbiju kroga drugo in tretjeuvrščenega moštva druge italijanske lige sever v košarki za članice je ekipa Udin na domačem parketu doživela peti prvenstveni poraz. Akronos Moncalieri je bil boljši s 71:55. Znova je bila najboljša strelka domače ekipe Udin Sobočanka Tina Cvijanovič, ki je v 30 minutah igre dosegla 17. točk, žal pa je imela tokrat premalo strelske pomoči v ostalih soigralkah. Tako je le še Antonia Peresson dosegla 12 točk, ostale pa manj kot 10.

Potem ko je slovensko nogometno prvenstvo zaradi začasnega zaprtja države prekinjeno, preglejmo nastopa nogometašev iz Pomurja na evropskih nogometnih zelenicah. V 1. hrvaški nogometni ligi je Osijek, za katerega igra Damjan Bohar iz Mačkovec, z 2:0 premagal Istro. Damjan Bohar je igral do 80. minute in igrišče zapustil pri vodstvu svojega moštva z 1:0. Osijek je v 27. krogih zbral 61 točk, kolikor jih ima tudi vodilni Dinamo, ki ima tekmo manj.V 2. turški nogometni ligi je Matej Pučko iz Šalinec s svojim Tuzlasporjem izgubil na domačem igrišču proti drugovuščenemu Samsunsporu z 2:0. Matej Pučko je igro zapustil ob rezultatu 1:0 za goste in sicer v 68. minuti srečanja.V Avstriji pa so odigrali tekme 1. kroga končnice Lige za obstanek, kjer je Altach Aljaža Casarja iz Bakovec gostoval pri dunajski Avstriji in bil poražen z 2:0. Aljaž Casar ni bil v kadru svojega moštva.

V 7. kolu mednarodne spletne šahovske lige je ekipa Walesa premagala ekipo Šahovskega društva Gornja Radgona z rezultatom 6,5:3,5. Za Gornjo Radgono je zbral točko in pol Gregor Vohl, po eno točko pa sta zbrala Silvester Puntigam in Dare Dvanajšček. V radgonski šahovski ekipi sta bila še Mihael Ojsteršek in Janez Kokalj. Radgončani so v ligi trenutno med 126. ekipami na 32. mestu, do konca lige pa so ostala še tri kola.