V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

6 maja 2017 Šport


V Plznu  poteka 48. mednarodno prvenstvo Češke v streljanju s standardno zračno puško in z malokalibrsko puško. V trojnem položaju z malokalibrsko muško  je bil med slovenskimi reprezentanti  najboljši Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz  Turnišča, ki se je uvrstil na 66. mesto s 1157.krogi. Na 76. mesto se je uvrstil Rajmond Debevec iz Olimpije s 1153.krogi in na 93. mesto  se je uvrstil mladi Žan Kelenc iz Strelskega društva Črenšovci s 1142.krogi.

Balonarski klub Bakovci je dopoldne pripravil tekmovanje toplozračnih balonov za pokal Letalske zveze Slovenije  z nalogo » Prileti noter« na katerem je sodelovalo 12 balonarjev iz Madžarske, Avstrije in Slovenije. Na prvo mesto se je uvrstil Branko Ambrožič iz Balonarskega kluba Bakovci, drugi je bil Igor Centrih iz kluba Opa iz Velenja na tretje mesto se je uvrstil Radoš Švagelj iz Roto kluba iz Murske Sobote.  Četrti je bil Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci. Danes ob 18.uri bodo imeli balonarji v Bakovcih  še drugi polet, po zaključenem poletu pa bo v Bakovcih okrog 19.uri nočno žarenje, kar prestavlja za obiskovalce izjemno doživetje.

V  14. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Teleing GMT Beltinci v gosteh premagal Ptujčanke z rezultatom 4:1.  Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Luana Zajmi in Albina Čizmazija po enega ter  Nina Kajzba dva zadetka. Na lestvici vodi ekipa Teleing GMT Beltinci s 36.točkami, Ptujčanke na 7. mestu  imajo 13 točk.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod  U – 15 je na Koroškem Mura igrala proti Dravogradu 1:1. Za Muro je dosegel zadetek z avtogolom igralec Dravograda Kristjan Kovač. V Veržeju  je vodilni Maribor premagal Vipoll s 3:0.Na lestvici vodi Maribora s 66.točkami, Vipoll iz Veržeja na šestem mestu ima 37.točk in Mura na sedmem  29 točk.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti je včeraj 135 mladih  v dežju  sodelovalo na medobčinskem tekmovanju v atletiki za učence in učenke osnovnih šol iz območja Upravne enote Murska Sobota.

Med starejšimi učenkami   so bile zmagovalke; v teku na 60 metrov Kim Žerdin, na 1000 metrov Ela Roš in v suvanju krogle Gaja Matis vse iz soboške II. osnovne šole, v teku na 300 metrov je bila zmagovalka Mia Žekš, v skoku v daljino Blaža Čeh in v metu vorteksa Lea Berke vse iz tretje soboške osnovne šole. V skoku v višino  je zmagala: Jerneja Meolic iz Beltinec Med mlajšimi učenkami je v teku na 60 metrov zmagala: Alja Vogrinčič iz Tišine, v teku na 300 metrov je bila najhitrejša Žana Titan iz II. soboške  osnovne šole , v teku na 600 metrov je bila najhitrejša Sara Serec iz Gornjih Petrovec, v skoku v daljino je zmagala: Lara Hirci in v skoku v višino Tina Horvat obe iz Beltinec ter  v metu vorteksa Milena Gjőrek iz Fokovec.

Med starejšimi učenci  je v teku na 60 metrov bil najhitrejši  Nejc Kolmanko, na 1000 metrov Tarik Bagola vsi iz tretje soboške osnovne šole, v teku na 300 metrov je zmagal Maj Janža in v metu vorteksa Luka Horvat oba iz Beltinec. V skoku v daljino je zmagal Marsel Inašič od Grada, v suvanju krogle je zmagal Emirian Varga Dora iz Prosenjakovec in v skoku v višino Svit Potrbin iz II. soboške osnovne šole. Med mlajšimi učenci je na 60 metrov bil najhitrejši Gal Skledar iz Bogojine, na 300 metrov Aleš Močnik iz Beltinec, na 600 metrov Tian Rantaša, v skoku v daljino  je zmagal Niko Zver oba iz tretje soboške osnovne šole, v metu vorteksa je bil najboljši  Domen Dšuban iz Tišine in v skoku v višino je zmagal Marko Kos iz soboške I. osnovne šole.

Na ribiškem tekmovanju v počastitev priključitve Slovenije  v Evropsko Unijo  je bilo na ribniku Podgrad pri Gornji Radgoni na  14. tekmovanje v športnem ribolovu na katerem je  sodelovalo 19 tekmovalcev. Zmagal je Boštjan Podboj iz Gornje Radgone z 21 kg ulovljenih rib, drugi je bil Mirko Jančar iz Črešnjevec z 12,10 kg na tretje mesto se je uvrstil Jakob Rožman iz Hrastje  z 10,26 kg. Na četrto mesto se je uvrstila najboljša članica Marija Ivanek iz Črešnjevec z 9,36 kg in peti Jakob Kampuš z 8,96 kg.

Na 10. hitropoteznem šahovskem turnirju v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu v soboškem gradu je včeraj  sodelovalo  48 mladih  iz osnovnih šol  iz obeh bregov reke Mure. V absolutni konkurenci je zmagal ,  podobno kot lani , Enej Meglič iz soboške prve osnovne šole  s 7.točkami, drugi je bil Nejc Hanc od Svetega Jurija na Goričkem,   na tretje mesto se je uvrstil Dani Lenček Kranjec iz Fokovec oba s petimi točkami in pol,   četrti je bil Jure Kumin   in peti Amadej Kastelic iz oba iz tretje soboške osnovne šole, zbrala  pa sta po pet točk. Med 9 letniki je zmagal letošnji državni podprvak Jure Kumin, med 12 letniki je bil najboljši  Amadej Kastelic in med 15 letniki je bil zmagovalec Enej Meglič. V moštveno konkurenci je zmagala I. osnovna šola Murska Sobota pred II. osnovno šolo Murska Sobota, tretje je bila Stročja vas, četrta Tišina in peti Fokovci.