Domov

Šport in šah

15 aprila 2021 Šport


Slovenski kasači so po odpovedi tradicionalnih velikonočnih kasaških dirk v Ljutomeru 4.aprila ostali še brez drugih predvidenih dirk sezone, ki so bile načrtovane 25.aprila v Šentjerneju. Zdaj kaže, da bo naslednja prva kasaška dirka v Sloveniji šele 9. maja v Ljubljani. Slovenski kasači sicer občasno nastopajo v tujini. Don Saxo na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec, najboljšega kasaškega voznika v Sloveniji v letu 2020, je tako zmagal v Trstu s kilometrskim časom 1:17,6.

V Lizboni na Portugalskem se bo jutri začelo člansko evropsko prvenstvo v judu, na katerem bo sodelovalo 13 judoistov iz Slovenije, skupno pa jih bo na prvenstvu 363 Med udeleženci evropskega prvenstva bo v kategoriji do 90 kg tudi Narsej Lackovič, član judo sekcije Partizana Ljutomer, ki bo imel svoj nastop v nedeljo.

V skladu s sklepom Liga odbora Namiznoteniške zveze Slovenije se bo namiznoteniško ligaško prvenstvo v Sloveniji nadaljevalo v soboto, 17. aprila s tekmami 7. kroga. V 1. državni moški namiznoteniški ligi bo puconska Kema gostovala pri Mengšu, v 1. ženski ligi pa bodo igralke Keme gostovale v Cirkovcah. Liga odbor je tudi določil, da se morajo prestavljeni dvoboji 5. in 6. kroga, ki bi se morali odigrati v času zaprtja države, odigrati najkasneje do zadnjega prvenstvenega kroga, to je do 1. maja, kar pomeni da čaka namiznoteniške igralce v naslednjih 14 dneh izjemno naporen program.

V 3. kolu spletne Štajerske kadetske šahovske lige, ki jo vodi Železničarski šahovski klub Poligram Maribor, je v starostni skupini U – 12 sodelovalo 19 mladih šahistov. V absolutni konkurenci je zmagala Sofia Timagina iz Osnovne šole Mengeš s šestimi točkami, Tian Mohar iz Osnovne šole III Murska Sobota pa je zasedel tretje mesto s petimi točkami. V skupni fantov je Tian Mohar zasedel drugo mesto.