V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

17 aprila 2021 Šport


V petkovi tekmi 28. kroga prve hrvaške nogometne lige je Osijek v Splitu premagal Hajduk z 1:0. Za Osijek je do 85. minute igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici z dvema odigranima tekmama več vodi Osijek s 65. točkami pred Dinamom, Hajduk na petem mestu ima 43 točk.V 25. krogu poljskega državnega prvenstva je Gornik iz Zabrza z Erikom Janžo iz Puževec remiziral na domačem igrišču s Slaskom iz Wroclava 1:1. Janža je odigral celo srečanje in bil med prejemniki rumenega kartona.V ciprskem prvenstvu je Paralimni Gregorja Balažica iz Murske Sobote v ligi za obstanek igral 0:0 proti Doxi Katokopii. Balažic je odigral vseh 90 minut, kakor tudi nekdanji vratar Mure, Filip Gačevski.

V zadnjem kolu 2. slovenske lige v dvoranskem nogometu sta se Benedikt in Meteorplast iz Ljutomera razšla ob izidu 1:1. Za Benedikt je dosegel zadetek Mitja Kuder, za Meteorplast pa Aljaž Groznik. Ljutomerčani so si s potrditvijo prvega mesta zagotovili naslov prvaka in napredovanje v prvo ligo.

V četrtfinalni tekmi slovenskega košarkarskega pokala za članice je Cinkarna Celje premagala Tosamo Ledito iz Domžal s 85:51 in se uvrstila na zaključni turnir, ki bo v Celju 24. in 25. aprila. Blaža Čeh iz Rakičana je za Celjanke dosegla 13 točk.

Na mednarodnem teniškem turnirju Evropa u – 16 je imel v Pančevu Žiga Švec iz Murske Sobote, član mariborskega teniškega kluba, v polfinalu znova za nasprotnika Michaila Krajčiča iz Slovaške. Tudi v Pančevu je bil Slovak boljši od Šveca, ki je zmagal v nizih dvakrat s 6:2.

V Murski Soboti je bil tretji mladinski državni turnir v streljanju z zračno puško na katerem je moštveno zmagalo Strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Tessa Timar, pred Kolomanom Flisarjem s Tišine, tretji pa so bili Gančani. Posamično je zmagal Jure Sočič s 617,3.krogi. Med kadeti, ki so imeli prvi turnir, so zmagali Gančani v postavi: Niko Pozderec, Rok Matko in Jure Győrek pred Tišinčani in Mursko Soboto. Posamično je zmagal Aljaž Novak iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine s 391,5.krogi.

Na 9. spletnem hitropoteznem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega društva Gornja Radgona je zmagal Jurij Ojsteršek pred Božo Slano, tretji je bil Dare Dvanajšček, četrti Gregor Vohl in peti Matjaž Husar.