V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

18 aprila 2021 Šport


V prvi švicarski članski badmintonski ligi je v derbiju kola Zürich, ki je četrti na lestvici, premagal tretji Uzwill, za katerega igra in ga trenira Iztok Utroša iz Lendave, z rezultatom 6:2. Iztok Utroša je igral v igri dvojic z Ramonom Kropfom, dvoboj pa sta izgubila s 3:1. Že danes igrajo igralci Uzwilla proti Lausanni dvoboj 8.kola.

V nemškem drugoligaškem prvenstvu je včeraj Würzburger Kickers visoko izgubil proti Sankt Pauliju s 4:0. Mitja Lotrič z Vaneče je v igro vstopil v drugem polčasu, ko so domači že vodili z 3:0. V končnici avstrijskega prvenstva v Ligi za obstanek je Altach igral neodločeno 0:0 na gostovanju pri Riedu. Po krajši odsotnosti je priložnost za igro dobil tudi Aljaž Casar iz Bakovec, ki je v igro vstopil v 73. minuti. V turški drugi nogometni ligi pa je Matej Pučko iz Šalinec s Tuzlasporjem v gosteh z 1:0 premagal Keciö-Rengücü. Pučko je bil v igri do 88. minute srečanja.

V Italiji se h koncu bliža žensko košarkarsko prvenstvo 2. lige – sever, kje za ekipo Udin uspešno nastopa Tina Cvijanovič iz Murske Sobote. Udine so v zaostali tekmi 14.kroga z visokih 73:45 premagale Carugato in začasno prevzele vodstvo na lestvici. Cvijanovičeva je v 15-ih minutah srečanja dosegla 5 točk.

Nadaljevalo se je finale slovenskega državnega prvenstva v odbojki za moške. V drugi tekmi končnice je ACH Volley v Ljubljani premagal Merkur iz Maribora s 3:1 ter tako povišal izid na 2:0. Pri ACH Volleyju se je odlikoval Božidar Vučičević z 22 točkami, pri Mariborčanih pa Alen Šket in Rok Možič z 18. točkami. Član ljubljanske ekipe je bil tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote. Tretja tekma bo na programu v torek 20. aprila v Mariboru.

V 2. slovenski odbojkarski ligi je Panvita Pomgrad je v tretjem nastopu doživela drugi poraz. Boljši so bili odbojkarji Kostanjevice na Krki ki so na domačem parketu zmagali s 3:0. V drugi ligi vzhod za ženske je lendavska Murania izgubila v Vuzenici proti S-Volleyu s 3.0.

V 7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Mengeš presenetljivo premagal puconsko Kemo s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagal Tomaž Pelcar in Damjan Zelko. Maribor je je bil s Prekmurcem Tomažem Roudijem, ki je dvakrat zmagal, boljši od novomeške Krke s 5:3. Interdiskont z Raven na Koroškem je v Lučah premagal Savinjo s 5:2, za Korošce je Pucončan Mitja Horvat zmagal trikrat.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige so dekleta Keme v gosteh premagala Cirkovce s 5:2. Pri Kemi se je odlikovala Staša Matis s tremi zmagami, po eno pa sta dodali še: Ana Kovačec in Blažka Harkai.

Na teniških igriščih v Murski Soboti se je včeraj začel 3. odprti teniški turnir Slovenije za starostno skupino U – 16. Najbolje se je med dekleti odrezala prva nosilka in državna prvakinja Anemari Žnuderl, ki je bila v prvem kolu prosta, v drugem pa je premagala Karolino Trnkovsko iz Luke Koper dvakrat s 6:2. Ostali igralki Teniškega kluba Murska Sobota sta izpadli v prvem kolu glavnega turnirja. Stašo Šraj je premagala Mia Sara Ribnikar iz Celja z 2:1, Sara Radiković iz kranjskega Triglava pa je bila boljša od Lane Križman Erlih z 2:0. Med dečki je edini igralec Teniškega kluba Murska Sobota Roko Kolmanič izgubil že v prvem kolu proti Dejan Desyju iz Maribora z 2:0.

Končano je bilo regijsko spletno tekmovanje v šahu za igralce iz Pomurja. Med 12 letniki je zmagal Tian Mohar iz Osnovne šole III Murka Sobota, med dečki do 15 let starosti pa Izidor Casar iz Osnovne šole Bogojina. Med dekleti je v kategoriji U – 12 zmagala Eva Žlebič iz Osnovne šole Bakovci, med dekleti do 15 let starosti pa Ema Lukač iz Osnovne šole I Murska Sobota. Po regijskem tekmovanju čaka mlade šahiste še državno prvenstvo, ki bo prav tako potekalo  v spletni šahovski obliki.