Domov

Šport in šah

23 aprila 2021 Šport


V zaostalem srečanju 5.kola v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane je bila v derbiju kroga ekipa Športnega društva »SU« iz Novega mesta v Mariboru boljša od aktualnih državnih prvakov – Železničarskega namiznoteniškega kluba Maribor s 5:3. Za Maribor je eno zmago osvojil tudi Tomaž Roudi, nekdanji igralec Sobote, doma iz Črenšovec. Zanimivo je, da je za Maribor dve preostali zmagi osvojil 51 letni Gregor Komac. Za ekipo iz Novega mesta sta po dvakrat zmagala Jure in Uroš Slatinšek, enkrat pa Joško Omerzel.

Iz Nogometnega kluba Zvezda iz Doline pri Lendavi smo dobili sporočilo, da bo klub prenehal z igranjem velikega nogometa v lendavski medobčinski nogometni ligi. Ekipa Zvezde je bila na zadnjem mestu med 12. ekipami. V prihodnje bo Dolina nastopala v Dolinski ligi malega nogometa, ki jo vodijo Beltinčani – vzrok pa je med drugim tudi v tem, da nimajo dovolj igralcev za igranje velikega nogometa.

Državno šahovsko prvenstvo za učence osnovnih šol je bilo letos v spletni obliki, v štirih starostnih kategorijah pa je na njem sodelovalo po predhodnem kvalifikacijskem tekmovanju kar 231 mladih šahistov. Med dekleti je v starostni kategoriji U – 15 Ema Lukač iz Osnovne šole I Murska Sobota bila tretja, moštveno pa je bila Osnovna šola Bogojina v postavi: Ajda Šebjanič, Maja Trajber in Lena Kozic uvrščena na peto meto, kar je bila najboljša moštvena pomurska uvrstitev. V kategoriji U – 12 je bila Eva Žlebič iz Osnovne šole Bakovci uvrščena na 15 mesto. Med učenci je v starostni kategoriji U – 12 Tian Mohar iz Osnovne šole III iz Murske Sobote zasedel 20. mesto, v starostni kategoriji U – 15 pa se je med 69.šahisti Izidor Casar iz Bogojine uvrstil na 46.mesto.