V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

24 aprila 2021 Šport


V četrti tekmi končnice državnega odbojkarskega prvenstva je v Ljubljani mariborski Merkur premagal ACH Volley s 3:1 in izid izenačil na 2:2. Za Mariborčane je Rok Možič zadel 22 točk, Alen Šket pa 21. Pri Ljubljančanih so dosegli po 14 točk: Hossein Toukhteh, Jure Okroglič in Matej Kök. Za ACH je igral tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, ki je dosegel dve točki. Peta odločilna tekma za naslov prvaka bo v nedeljo 25.aprila v Mariboru.

Na evropskih nogometnih zelenicah je sinoči v 2. nemški Bundesligi nastopil Mitja Lotrič z Vaneče, ki nastopa za Würzburger Kickerse. Njegova ekipa je gostovala pri Karlsruherju in igrala neodločeno 2:2. Mitja Lotrič je v igro vstopil v 71. minuti, ko so domači še vodili z 2:1, Lotrič in soigralci pa so izenačujoči zadetek dosegli v 3 minuti sodnikovega podaljška.

V prvi četrtfinalni tekmi v dvoranskem nogometu za slovenski pokal je v Kobaridu prvoligaški Oplast premagal prvaka 2.slovenskega lige in novega prvoligaša, ljutomerski Meteorplast s 5:3. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Alen Ruis iz 10 metrovke ter Kristian Škerget in Aljaž Goznik.

Na Tišini je bil 4. turnir državne mladinske in drugi turnir kadetske lige v streljanju z zračno puško. Med mladinci posamično je z zračno puško zmagala Murska Sobota v postavi: Tessa Timar, Jure Sočič in Patrik Farkaš pred Tišinčani in Gančani. Posamično je zmagal Jure Sočič, drugi je bil Tjan Kazar iz domačega društva in tretji Patrik Farkaš iz Murske Sobote. Med kadeti je posamično zmagal Aljaž Novak iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine, drugi je bil Niko Pozderec in tretji Jure Gjörek oba iz Strelskega društva Gančani. Četrti je bil Mišo Hari iz Murske Sobote. Moštveno so v kadetki konkurenci zmagali Gančani v postavi: Jure Gjörek, Niko Pozderec in Rok Matko, drugi so bili Tišinčani in tretji strelci Športno strelskega društva Murska Sobota.

V 8. kolu mednarodne spletne šahovske lige, kjer sodeluje 125 ekip, je Šahovski klub Gornja Radgona premagal angleški Liverpool z rezultatom 5:3. Za radgonsko šahovsko ekipo sta po točko in pol osvojila: Robert Kosi in Niki Vogrin ter po eno Dare Dvanajšček in Jurij Ojsteršek.