Domov

Šport in šah

28 aprila 2021 Šport


Spletni portal Prva liga.si je ob sodelovanju  uredništva in obiskovalcev  izbral enajsteric ob 30. kola Prve slovenske nogometne lige Telekom v katerem je Mura  v Murski Soboti premagala vodilno Olimpijo  s 3:0.  Iz vsakega kluba so lahko izbrani največ štirje igralci a tokrat je bil tudi soboški trener med izbranci. V enajsterico kola so se uvrstili: Luka Bobičanec, ki je bil izbran tudi za igralca kola ter igralci: Amadej Maroša, Žiga Kous in Jan Gorec ter trener Mure Ante Šimundža. Novo dokazovanje Mure bo že v petek 30. aprila, ko bo Mura gostovala pri nogometaših Gorice.

V pomurski pokrajini bosta danes in jutri dve pokalni nogometni tekmi. Že v torek so  v četrtfinalu Domžale, podobno, kot v prvenstvu,  tudi v pokalu premagale Maribor tokrat z 2:0.  V uvodni tekmi pa je Celje še vedno aktualni državni prvak  z novim trenerjem Agronom Šaljo  premagalo  drugo ligaško ekipo  Radomelj z 2:0.  Nogometaši Nafte 1903 slovenski pokalni podprvaki bodo danes ob  17.30 v Lendavi  igrali četrtfinalno pokalno tekmo proti Olimpiji, v četrtek ob 17. pa bo v Bratoncih  ženska polfinalna pokalna  nogometna tekma med Nono Pomurjem Beltinci in Krimom.

 V prvi četrtfinalni odbojkarski tekmi slovenskega pokala je v Črnučah Odbojkarski klub Salonit Anhovo premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:0. Soboški odbojkarji so nastopili precej oslabljeni, v ekipi  trenerja Dejana Fujsa ni bilo niti kapetana Jakoba Rojnika. Za  Panvito Pomgrad so zadeli največ točk: Žan Bedrač 8, Urban Drvarič in Branislav Radović po 7 ter Dino Vinkovič 6 točk; pri zmagovalni ekipi Salonita Anhovega se je odlikoval  Veljko Boharev s 13.točkami. V preostalih četrtfinalnih tekmah je  kranjski Triglav premagal  novomeško Krko s 3:0 . ACH Volley je dobil tekmo brez borbe s 3:0 proti Šempetru, Calcita Volley iz Kamnika pa je presenetljivo premagal  novega državnega prvaka  Merkur iz Maribora s 3:0.  Finale slovenskega pokala bo  v Črnučah v petek ob 18.

Območno Združenje  veteranov vojne za Slovenijo v Gornji Radgoni je na ribniku svojega člana Andreasa Kardinarja v Segovcih pripravilo v počastitev Dneva upora osmo ribiško tekmovanje. Med 19 tekmovalci  je zmagal Matjaž Perša iz Gornje Radgone s 14,2 kg ulovljenih rib, drugi je bil Andreas Kardinar iz Lutverc z 12,9, tretji Božidar Irgolič iz Hrastje Mote z 12,7 , četrti Evgen Podlesek iz Gornje Radgone s 7,9 kg in peti Željko Mavrič iz Radenec s 6,5 kg ulovljenih rib.  Na rebrniku Podgrad pri Gornji Radgoni pa bo v soboto 1. maja on 12.uri tradicionalno ribiško tekmovanje v počastitev prvega maja in za 17. pokal Evropske unije.

 Na tedenskem spletnem  hitropoteznem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega kluba Gornja Radgona je zmagal Dare Dvanajšček, drugi je bil Robert Kosi, tretji Jurij Ojsteršek, četrti Marko Mestinšek in peti Niko Vogrin.