Domov

Šport in šah

11 maja 2021 Šport


Strelska zveza Slovenije je objavila vse rezultate 4. kola v vseh štirih državnih ligah. V prvi A državni ligi v streljanju s standardno zračno puško je Strelsko društvo I. pohorski bataljon v Rušah premagalo Črenšovce s 6:0, Štefan Kovač Turnišče je bilo boljše od Triglava Javornika – Koroške Bele s 5:1, Kamnik pa je premagal strelce Murske Sobote s 5:1. V prvi B državni ligi s puško je Ljutomer premagal Hotinjo vas s 5:1. Še preostali izidi pomurskih strelskih ekip: Dušan Poženel Rečica pri Laškem – Koloman Flisar Tišina 1:5, Dolič – Gančani 1:5 in Jezero Dobrovnik – Mrož Velenje 6:0. Posamično je v prvi A ligi med pomurskimi strelci Robi Markoja iz turniške ekipe na 7.mestu, V B ligi je drugi Mitja Černi iz Gančan, tretja je Brina Stajnko iz Ljutomera in osmi Tjan Kazar iz tišinskega društva. V streljanju z zračno pištolo je v prvi A ligi Trzin premagal Turniščane s 6:0, V prvi B ligi pa je bila ekipa Kočevske Reke boljša od Murske Sobote s 6:0. 5. kolo v državnih ligah bo na programu 16.maja.

Začelo se je tekmovanje v 2. teniški ligi, kjer v A skupini med petimi ekipami nastopajo tudi člani Teniškega kluba Murska Sobota. V prvem kolu je soboške tenisače premaga Center Vintgar in sicer s 5:0 V drugem kolu so bile od Murske Sobote boljše še Hoče s 4:1, edino zmago za soboško ekipo pa je dosegel Rene Heric. Liga se bo nadaljevala 5. junija, ko bo Murska Sobota v soboški Fazaneriji gostila teniško ekipo Kamnika.

Srednjeevropski šahovski pokal, priljubljeni pokal Mitropa, letos poteka po enoletnem premoru v organizaciji Švicarjev. Šahovske reprezentance igrajo doma iz skupnega prostora, kjer mora biti zbrana celotna ekipa. Šahisti in šahistke poteze do nasprotnikov pošiljajo s pomočjo računalnika pod nadzorom kamer, v prostoru pa sta prisotna tudi dva licencirana sodnika. V letošnjem pokalu Mitropa sodeluje 10 držav. Po 7. kolih sta v vodstvu Italija in Češka z 11 točkami, Slovenija je s 6.točkami trenutno na 7.mestu. Član slovenske šahovske reprezentance je tudi Boris Markoja, doma iz Turnišča, član Šahovskega društva Poligram iz Maribora. V prvih sedmih kolih je Markoja enkrat zmagal in štirikrat igral neodločeno ter izgubil dva dvoboja. Do konca mednarodnega šahovskega pokala sta preostali še dve koli.