Domov

Šport in šah

12 maja 2021 Šport


Spletni portal Prva liga.si je s pomočjo uredništva in obiskovalcev portala izbral najboljšo enajsterico 33.kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. Po tekmi Mura – Bravo, ki se je po vodstvu Mure z 2:0 končala z 2:2, je bil v enajsterico kola izbran strelec dveh zadetkov za Muro Staniša Mandić. V naslednjem 34. kolu bo Mura v soboto ob 20. gostovala v Kidričevem pri nogometaših Aluminija. Ob tem dodajmo, da je Nogometna zveza Slovenija danes objavila načrt glede uvedbe virtualnega sodnika »VAR« na slovenska nogometna igrišča. Testiranje tehnologije VAR je uvodoma steklo na tekmah 1. slovenske mladinske in kadetske lige v nogometnem centru Brdo, medtem ko bo prvi članski test s produkcijskim partnerjem izveden na finalu pokalnega tekmovanja. Odločitev o morebitni implementaciji tehnologije VAR v slovenski nogometni prostor bo sprejeta po pridobitvi mnenja Fife, Nogometna zveza Slovenije pa razmišlja, da bi sistem VAR poskusno vpeljala v 1. slovensko nogometno ligo s sezono 2021/22 na posameznih tekmah.

V Mariboru je bil finalni turnir državnega prvenstva v košarki za dekleta U – 19. Zmagale so igralke Cinkarne Celje, ki so v prvi tekmi premagale Akson Ilirijo s 74:68. Na tej tekmi je 40 minut igrala in dosegla 19 točk tudi Prekmurka Blaža Čeh. V finalu so Celjanke premagale še Maribor z 79:72. Blaža Čeh je v finalu igrala 35 minut in dosegla 9 točk ter bila ob koncu turnirja izbrana v najboljšo peterko prvenstva. Čehova je tako k članskemu naslovu dodala še mladinski naslov državnega prvakinje.

V 34. kolu prve hrvaške nogometne lige je Osijek premagal Šibenik s 3:0. Za Osijek je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici vodi Dinamo iz Zagreba z 78.točkami, ki si je že zagotovil naslov državnega prvaka, Osijek na drugem mestu ima 71 točk in na tretjem mestu je Górica z 59. točkami.

V predzadnjem kolu šahovskega Mitropa pokala, ki poteka v virtualni različici, je Avstrija premagala Slovenijo s 3:1. Za slovensko reprezentanco je remiziral Boris Markoja, doma iz Turnišča, proti Florianu Schwabenederju. Na lestvici med 10 reprezentancami vodita Italija in Češka z 12.točkami, Slovenija ima na sedmem mestu 6. točk. V zadnjem kolu bo Slovenija igrala proti Madžarski, ki je na osmem mestu.