Domov

Šport in šah

13 maja 2021 Šport


Izvršni odbor Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je v sredo 12. maja sprejel sklep o predčasnem zaključku tekmovanj v Pomurski nogometni ligi in v vseh ligah Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota za tekmovalno leto 2020/2021. Epidemija Covid – 19 se ni umirila do mere, v kateri bi se tekmovanja lahko nemoteno nadaljevala. V pomurski nogometni ligi so po neuradnem 8.kolu med 18-imi ekipami v vodstvu Odranci s 24.točkami pred Veržejem z 21. in Avto Rajhom Ljutomer z 19.točkami. V soboški medobčinski nogometni ligi so bili ob prekinitvi po 8. kolu v vodstvu Radgončani z 19. točkami pred Bakovci in Bogojino, oboji z 18.točkami. O načinu sestave lig v sezoni 2021/ 2022 bodo nogometni klubi pravočasno obveščeni v skladu z usmeritvami Nogometne zveze Slovenije.

V zaostalem srečanju 6. kola v drugi slovenski odbojkarski ligi – vzhod za članice je Murania v Lendavi premagala Mežico s 3:0, kar je prva zmaga lendavskih odbojkaric v ligi. Na lestvici vodi Turbina iz Selnice s 24.točkami, Murania ima na 11. mestu tri točke. Naslednjo tekmo bodo odbojkarice Muranie igrale v soboto 15. maja pri odbojkaricah Črne na Koroškem.

V 9. in hkrati zadnjem kolu mednarodnega šahovskega tekmovanja Mitropa pokal, je reprezentanca Slovenije igrala proti Madžarski. V dvoboju je zmagala Madžarska s 3:1. Za slovensko reprezentanco je proti Nagy Gaborju remiziral Turniščan Boris Markoja, član mariborskega šahovskega kluba Poligram. Prvo mesto med 10. reprezentancami je zasedla Italija pred Slovaško, obe reprezentanci sta zbrali po 14 točk, tretja je bila Češka s 13. točkami. Reprezentanca Slovenije je na 9. mestu zbrala 6 točk.