Domov

Šport in šah

14 maja 2021 Šport


Danes se v Lonatu v Italiji začenja tretja tekma svetovnega pokala za strelce s puško šibrenico, ki bo trajala do 23. maja, na njej pa bo nastopilo 400 strelcev iz 63 držav. Med sedmimi slovenskimi strelci sta med člani tudi Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote in Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona. Na svetovnem pokalu bo med članicami nastopila tudi Jasmina Maček in med mladinci Rene Maček, oba iz soboškega strelskega društva.

Po četrtkovem sporočilu, da je Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota, ki jo vodi predsednik Danilo Kacijan sprejela sklep o predčasnem zaključku tekmovanja v pomurski nogometni ligi in soboški medobčinski ligi, je podoben sklep o zaključku tekmovanj na dopisni seji sprejel tudi izvršni odbor Medobčinske nogometne zveze Lendava, ki ga je podpisal predsednik zveze Slavko Režonja. O načinu in sestavi nogometnih lig v tekmovalni sezoni 2021/22 bo odločal izvršni odbor zveze po usmeritvah Nogometne zveze Slovenije. V prvi lendavski medobčinski ligi je ob zaključku tekmovanja med 12. ekipami v vodstvu: Čentiba z 20.točkami, Prekmurec iz Dobrovnika in Bistrica pa sta zbrala po 14 točk.

V prvi tekmi končnice italijanskega košarkarskega prvenstva za članice za uvrstitev v 1. ligo je ekipa Udin, za katero vidno vlogo igra soboška košarkarica Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, izgubila proti Vicenzi s 67:42. Cvijanovičeva je na parketu prebila dobrih 25 minut in dosegla šest točk. Druga tekma bo na sporedu jutri ob 19. uri.

V prijateljskem kegljaškem dvoboju je II. ekipa Radenske na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Kegljaški klub Invalid Impendanca iz Maribora s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Oto Kos 560, Borut Štiberc 536 in Dejan Zemljič 535 kegljev. Pri gostujoči ekipi mariborskega Invalida je Marjan Majžir podrl 505 kegljev.

V 9. kolu mednarodne spletne šahovske lige je ekipa Šahovskega društva Gornja Radgona premagala ekipo Univerze Konstanz iz Nemčije s 6:2. Za radgonsko ekipo so osvojili točke: Dare Dvanajšček in Jurij Ojsteršek po dve ter Marko Mastinšek in Mihael Ojsteršek po eno točko. Med 126. šahovskimi ekipami so Radgončani po nepopolnem 9.kolu uvrščeni okrog 50. mesta.