V etru
Nedeljska kuhinja (ponovitev)
Domov

Šport in šah

10 maja 2017 Šport


Na državnem badmintonskem prvenstvu v Ljubljani za mlade do 11 let starosti  so nastopili tudi mladi igralci iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Lendavčani so osvojili eno srebrno in štiri bronaste medalje. Najuspešnejša je bila Iva Koša, ki je s soigralko Vesno Halić bila druga v dvojicah; v posamični konkurenci pa je bila Iva Koša tretja. V moški  konkurenci  posamično sta bila tretja Jakob Kiralj in Blaž Gőnc, pri dekletih sta bili tretji v dvojicah Zala Gabor in Kaja Litrop. V mešanih dvojicah pa sta bila tretja Lendavčana: Jakob Kiralj in Iva Koša.

Karateist  Nejc Sterniša doma iz Lomanoš je bil pred dnevi uspešen kar  na dveh  tekmovanjih. Na 12. pokalu Občine Oplotnica je zmagal  v borbah med mladinci in bil drugi v kategoriji kadetov. Na mednarodnem tekmovanju na Reki pa je  zmagal tako v mladinski kot kadetski konkurenci v  svoji  težnostni kategoriji.

V Murski Soboti je bilo včeraj pomursko prvenstvo srednjih šol v atletiki, kjer so bili  po uspehu v ospredju med dijaki soboški gimnazijci in med dijakinjami ljutomerske gimnazijke. Med soboškimi gimnazijci   so  zmagali: v teku na 100 metrov Jure Šterman, na 400 metrov Luka Kuzma, na 1000 metrov Dion Zajmi, v skoku v daljino Niko Car in v štafeti 4 x 100 metrov  ekipa Jure Šterman, Luka Žerjav, Alen Forjanič in Niko Car. V teku na 200 metrov je zmagal Stiven Turnšek, v skoku v višino Marko Čeh in v suvanju krogle Jure Matis vsi iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.  Med dijakinjami je v teku na 100 metrov zmagala Tami Ščančar , na 1000 metrov Eva Šantič Zadravec in v  štafeti 4 x 100 metrov ljutomerska gimnazija v postavi: Tami Ščančar, Monika  in Veronika Heric in Lara Schmidlehner.  V teku na 400 metrov je zmagala Sabina Kopun, v skoku v daljavo  Kaja Leopold obe iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota  V skoku v višino je zmagala Niki Sever iz Ekonomske šole Murska Sobota in  v suvanju krogle je bila najboljša Maja Magdič iz Srednje poklicne tehnične šole iz Murske Sobote.

V  18.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem  nogometu so vodilne Lomanoše  v derbiju kola igrale 3:3 proti Tihi vodi iz Gornje Radgone, ki je druga na lestvici. Tretji Bar Golob Lokavec je kar s 14:1 premagal Radensko Radenci.  V drugi radgonski ligi so vodilni Črešnjevci  igrali proti ekipi Zoro Zbigovci 3:3, druga Negova je premagala Center Segovce s 5:4, tretji Stavešinci pa so bili boljši od Starega hrasta iz Zgornjega Konjišča. V 3. radgonski ligi malega nogometa je vodilna Plitvica premagala  radgonski Dinami s 4:2, druga Hrastje Mota je premagala Zbigovce s 3:2, tretje Lešane so premagale Mahovce z rezultatom 8:6.

Na mednarodnem turnirju v pospešenem šahu  na Ptuju  je med  23.šahisti  v »A«  skupini zmagal prekmurski šahist Jernej Buzeti iz Rakičana, nekdanji član Šahovskega društva Radenska Pomgrad, ki je zdaj član Železničarskega šahovskega kluba Maribor, zbral pa je 5 točk in pol.