V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport in šah

22 maja 2021 Šport


Danes zvečer bo padel zastor nad 30. sezono slovenskega nogometnega državnega prvenstva. V neposrednem dvoboju ob 20. uri se bosta za letošnjega državnega prvaka v Ljudskem vrtu pomerila 15-kratni prvak Maribor in soboška Mura, ki lahko z zmago prvič osvoji naslov državnega prvaka in postane osma ekipa v samostojni Sloveniji z laskavim naslovom. Namesto sprva predvidenih 2000 gledalcev bo v skladu z novimi odloki o sproščanju, ki začnejo veljati danes, na tribunah v Ljudskem vrtu 3500 ljudi, med njimi tudi okrog 40 organiziranih navijačev Mure – Black Gringosov. Tekmo bomo z javljanji spremljali tudi na Murskem valu. Da bo o naslovu prvaka odločala zadnja tekma se bo zgodilo devetič v 30-letni zgodovini. Sedmič so v igri tudi Štajerci, ki so bili doslej uspešni štirikrat, Mura pa je v takšni vlogi prvič.

Na skupščini Nogometne zveze Slovenije v Ljubljani so številnim nogometnim delavcem za njihovo delo v nogometu podelili tradicionalne plakete slovenske zveze. Dobili smo podatke iz lendavske medobčinske nogometne zveze, kjer sta prejela plaketi Dejan Dončič, trener Nafte 1903 in Marjan Drvarič, za dolgoletno uspešno delo v nogometu. Za 50 letno delovanje je dobil plaketo zveze tudi Nogometni klub Hotiza.

V Parmi je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, na turnirju WTA skupaj s Hrvatico Darijo Jurak v ženskih dvojicah v polfinalu premagala japonsko – tajvansko navezo Misaki Doi in Su wei Hiseh s 3:6, 7:6 in 10:8 ter se uvrstila v finale teniškega turnirja z nagradnim skladom 235.000 eurov.

V zaostalem srečanje slovenske lige v hokeju na travi so v petek zvečer državni prvaki Lipovci premagali Moravske Toplice z rezultatom 8:2. Za Lipovce je dosegel štiri zadetke Franc Maučec, dva je prispeval k zmagi Uroš Stanko, po en zadetek za Lipovce pa sta dosegla še Blaž Legen in Luka Vegič. Za Moravske Toplice je dosegel oba zadetka Julien Panker.

Na Otočcu se je v petek začelo tridnevno 24. moštveno državno prvenstvo v šahu za starostni kategoriji U- 16. V moški konkurenci je bila ekipa Pomgrada iz Murske Sobote med devetimi ekipami prosta. V ženski konkurenci je v prvem kolu ekipa Tomo Zupana iz Kranja premagala Pomgrad z 2:0. Za soboško ekipo sta igrali: Ema Lukač in Ana Casar.