V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

24 maja 2021 Šport


Osvojitev naslova državnih prvakov nogometašev Mure je še vedno osrednja športa tema tako v Prekmurju kot drugje po Sloveniji, saj je Mura ta naslov osvojila prvič v skoraj 100 letni zgodovini. Sindikat profesionalnih igralcev Slovenije SPINS pa je medtem objavil tudi nagrade najboljših po zaključku sezone 2020/21. Nekoliko presenetljivo je brez naslova med trenerji ostal Murin strateg Ante Šimundža, saj je nagrado za najboljšega trenerja prejel trener Domžal Dejan Djuranovič. Kljub vsemu so nogometaši Mure prejeli tri priznanja, ki so jih igralci prejeli na velikem slavju v Fazaneriji. Nagrado za najboljšega vratarja je prejel Matko Obradovič, v najboljšo enajsterico prvenstva pa sta bila izbrana še Žan Karničnik in Luka Bobičanec. Najboljši igralec sezone po izboru SPINSA je postal Senijad Ibričić iz Domžal.

V 13. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je v Kidričevem Mura premagala Aluminij s 3:1. Za Muro je dosegel dva zadetka Vito Štrakl in enega Aljaž Antolin. V kadetski konkurenci sta Aluminij in Mura igrala 2:2. Za Muro sta bila strelca: Tim Huber in Tian Rantaša.

V organizaciji Plesne zveze Slovenije je bil v Medvodah pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. Med 350 plesalci iz 40 klubov je Plesni klub Zeko iz Murske Sobote osvojil tri medalje. Med starejšimi mladinkami je v disco solu zmagala Taira Celec, drugi mesti pa sta osvojila Rok Mihalič v breakdance med mlajšimi mladinci ter Jana Trajanovska in Eva Horvat v disco parih med mlajšimi mladinkami.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Komendi so v sedmih dirkah ljutomerski kasaški vozniki zasedli tri prva mesta. V drugi dirki je zmagala Eva De Boure na vajetih Danijela Herica. V četrti dirki je bil zmagovalec Marion Mark pod taktirko Janka Sagaja, v sedmi dirki pa je bil zmagovalec Don Saxo z voznikom Jankom Sagajem.

V drugem kolu spomladanskega dela v slovenski ligi hokeja na travi so v Lipovcih domači hokejisti v nedeljo premagali predanovski Triglav s 5:2. Za Lipovce so dosegli zadetke: Martin in Robert Mesarič, Franc Maučec, Boštjan Stanko in Blaž Legen, za Triglav je dosegel oba zadetka Nejc Potokar.

Na ekipnem šahovskem državnem prvenstvu mladih do 16 let je med dekleti zmagal Šahovski klub Poligram Maribor, četrti je bil soboški Pomgrad, za katerega je dve točki osvojila Ema Lukač.