V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

26 maja 2021 Šport


Na koprski Bonifiki je v finalni tekmi slovenskega ženskega pokala v nogometu Olimpija premagala Nono Pomurje Beltince. V rednem delu je bil izid 1:1, po streljanju 11-metrovk pa so bile boljše igralke Olimpije s 5:3. V rednem delu je za Pomurke zadela Špela Kobl v 50. in za Olimpijo Zala Vidnišar v 84. minuti. V streljanju 11-metrovk so za Olimpijo dosegle zadetke: Ana Milović, Barbara Kralj, Urška Bratuša, Anja Prša in Manja Rogan, za Pomurke pa: Nina Kajzba, Kaja Korošec in Lana Golob. Špela Rozmarič je bila neuspešna, potek ko je zadela prečko. Naslova pokalnih prvakinj sta se veselili tudi dve Prekmurki: Manja Rogan iz Murske Sobote in Anja Prša iz Brezovice, obe nekdanji igralki Beltinec. Olimpija je tako osvojila prvi pokalni naslov, Pomurke pa ostajajo pri devetih. V moški konkurenci je v Kopru v finalu Olimpija premagala Celje z 2:1.

Včeraj je v Kopru Sindikat poklicnih igralcev nogometa Slovenije – SPINS objavil tudi najboljšo igralko sezone, po izboru igralk. Za ta laskavi naslov je bila izbrana Kaja Korošec, igralka None Pomurja Beltinci. V najboljši postavi so iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci še: Špela Rozmarič, Lana Golob, Nina Kajzba in Špela Kolbl. Med izbrankami je tudi Sobočanka Manja Rogan, kapetanka Olimpije.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti je Bazsiville na vajetih Mitje Slaviča iz Kasaškega kluba Ljutomer zasedel drugo mesto v tretji dirki na 2500 metrov dolgi progi.

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote je pripravilo prvi letošnji hitropotezni šahovski turnir. Zmagal je Denis Gjuran pred Martinom Moharjem in Borisom Kovačem, vsi si zbrali po pet točk. Četrti je bil Igor Kos in peti Danilo Hari, oba pa sta zbrala po štiri točke in pol.