V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

29 maja 2021 Šport


Nogometna reprezentanca Slovenije igralcev starih do 18 let, ki jo vodi selektor Boštjan Cesar, se bo v nedeljo 30. maja ob 12. uri zbrala v Hotelu Radin v Radencih. Reprezentanca bo 5. junija ob 18. igrala v Svetem Martinu na Hrvaškem prijateljsko tekmo proti Savdski Arabiji, 8. junija ob 15.30 pa bo Slovenija, prav tako v Svetem Martinu, igrala prijateljsko tekmo še proti Hrvaški. Med izbranci selektorja Boštjana Cesarja sta tudi nogometaša Mure Lan Erjavec in Tio Cipot.

V končnici tekmovanja v 2. slovenski košarkarski ligi za člane je v polfinalu ljubljanska Ilirija, pod taktirko trenerja Saše Dončiča, v gosteh še drugič premagala košarkarje Škofje Loke, tokrat z rezultatom 90:80. Za Ilirijo je nastopil vseh 40 minut tudi Niko Bačvič iz Murske Sobote, nekdanji igralec Košarkarskega kluba Radenske Creativa in k zmagi Ilirije prispeval 14 točk.

V Zrečah se je začelo tekmovanje v ženski državni šahovski ligi. Šahistke Pomgrada iz Murske Sobote so v prvem kolu igrale proti Celjskemu šahovskemu klubu 1,5:1,5. Remizirale so za soboško ekipo: Barbara Skuhala, Sara Vombek in Katarina Sluga. Šahistke Kočevja, za katere igra tudi Maja Vučko iz Ižakovec, so bile poražene od Poligrama Maribor z 2,5:0,5. Maja Vučko je svoj dvoboj izgubila. V drugem kolu bodo šahistke Pomgrada danes igrale proti Triglavu iz Krškega, Kočevje pa se bo pomerilo z ekipo Tajfuna iz Ljubljane.