V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

30 maja 2021 Šport


Na prvi dirki odprtega državnega prvenstva v spidveju v Debrecenu je nastopilo 18 tekmovalcev iz Slovaške, Madžarske in Slovenije. Zmagal je brez poraza lanski državni prvak in novi član Speedway teama Lendava Matic Ivančič z 20. točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Nick Škorja z 18.točkami, na tretje mesto pa Denis Štojs, oba iz Krškega, s 16.točkami. Med tujimi tekmovalci je bil četrti Andrej Smetana iz Slovaške s 14. točkami. Naslednja dirka bo 4. julija na Slovaškem.

V 13. krogu prve slovenske nogometne lige U – 17 za dekleta je Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih premagala Tabor iz Maribora z rekordnim rezultatom 26:0. Za Beltinčanke pod taktirko trenerja Igorja Šuše so dosegle zadetke: Anja Eferl 8, Noele Vilčnik 7, Hana Serec 4, Tija Šoštarič Karič in Živa Rakovec po 3 ter Julia Lackner 1 zadetek.

V Dolini pri Lendavi je bila prva lokostrelska tekma 3 D pokala Slovenije na kateri je sodelovalo 77 tekmovalcev iz 18 klubov, Lokostrelski klub Lendava se je moštveno uvrstil na četrto mesto. Med lendavskimi lokostrelci se je med člani z instinktivnim lokom uvrstil na prvo mesto Gyula Cseh, drugi pa je bil Kristijan Kuzma. V veteranski konkurenci je z instinktivnim lokom zmagal Janko Leben, tretji pa je bil Zvonko Štampar. Z lovskim lokom je zasedel prvo mesto Bojan Štuhec.

Na 21. mednarodnem atletskem mitingu v Slovenski Bistrici so bili zraven tudi pomurski atleti. Med člani se je najbolje odrezal v teku na 300 metrov Maj Janža, ki je bil v teku na 300 metrov enajsti. Natalija Pavlinjek, oba iz Atletskega kluba Pomurje, je nastopila v dveh disciplinah. V teku na 100 metrov je bila 18.in v teku na 300 metrov 20. V teku na 100 metrov je Gal Skledar iz Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote zasedel 21. mesto.

V 5.kolu 2. slovenske namiznoteniške lige sta obe pomurski ekipi igrali v domačih dvoranah. II. ekipa Keme je v Puconcih dopoldne izgubila proti Ptuju s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Jure Sočič in Nino Šegula. Popoldne je bil boljši od Keme tudi Tempo s 5:2. Za Kemo sta zmagala Nino Šegula in Jure Smodiš. Ekipa Sobote je izgubila proti Ptujčanom s 5:4 – za Soboto sta zmagala po dvakrat Gregor Kocuvan in Miha Jamšek, v drugem srečanju je bil Tempo iz Velenja boljši od Sobote s 5:0.

V 3. kolu državne lige v hokeju na travi so v Predanovcih hokejisti Lipovec, aktualni državni prvaki, premagali Triglav z 2:0.

V 8. kolu 2. državne rokometne lige za člane je Ajdovščina premagala radgonski Arcont z rezultatom 29:26. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 11, Marko Cotić 5 in Blaž Bertalanić 4 zadetke; pri Ajdovščini se je odlikoval Luka Milutinović z 10.zadetki.

V Renčah je na 9. odprtem prvenstvu Renč v skokih na veliki prožni ponjavi nastopilo 150 tekmovalcev iz 9 društev, med njimi so bile zelo uspešne tudi tekmovalke Društva za športno rekreacijo iz Murske Sobote. Moštveno med starejšimi deklicami je zmagala ekipa Murske Sobote v postavi: Maša Fartelj, Ema Horvat, Iva Šabjan in Zala Buzeti. Posamično je zmagala Ema Horvat, druga je bila Maša Fartelj in tretja Iva Šabjan. Med članicami je zasedla prvo mesto Lara Erniša iz soboškega društva.

V drugem kolu ženske državne šahovske lige je soboški Pomgrad premagal Triglav iz Krškega z 2,5:0,5. Za Pomgrad sta zmagali Barbara Skuhala in Sara Vombek, remizirala pa je Katarina Sluga.