V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport in šah

6 junija 2021 Šport


Zadnji dan evropskega strelskega prvenstva v Osijeku je dosegel najboljši rezultat med slovenskimi strelci Robi Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki je v odprti konkurenci v disciplini s standardno puško v trojnem položaju na 300 metrov zadel 575 krogov in zasedel 14. mesto.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Parizu je v drugem kolu v ženskih dvojicah Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, s Hrvatico Darijo Jurak premagalo slovensko – nizozemsko dvojico: Tamara Zidanšek – Arantxe Rus s 7:6 in 6:4 ter se uvrstila v osmino finala.

V Svetem Martinu na Muri je včeraj slovenska nogometna reprezentanca U – 18 pod taktirko novega selektorja Boštjana Cesarja premagala reprezentanco Savdske Arabije U – 20 v z rezultatom 3:1. Za slovensko izbrano vrsto so dosegli zadetke: Marcel Ratnik, Tjaš Begić in Žan Bunić. Za slovensko reprezentanco sta igrala tudi nogometaša soboške Mure Lan Erjavec in Tio Cipot ter Marcel Ratnik s Tišine, sicer član ljubljanske Olimpije. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala 8.junija v Svetem Martinu proti Hrvaški.

Prvi dan državnega prvenstva v atletiki za članice je v Kranju v teku na 1500 metrov zasedla peto mesto Urška Martinec, članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v času 4:52,36.

V Kranju je potekal tudi mednarodni atletski miting, kjer je Klara Janža, članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, izboljšala dva osebna rekorda in osvojila dve medalji. V kategoriji U – 16 je v teku na 100 metrov bila druga v času 12,77 in v teku na 300 metrov tretja v času 41,65.

Na mednarodnem tekmovanju v judu v Mariboru za Baumgartnerjev pas so bili med 234 tekmovalci iz treh držav uspešni tudi pomurski judoisti. Med kadeti sta bila zmagovalca Nejc Škerget in Niko Kuzma iz Ljutomera, pri mlajših kadetih je bil tretji Vito Slavinec iz Križevec. Med članicami je bila druga Sara Vrbančič, pri kadetinjah je bila druga Urška Rižnar in tretji Laura Vrbančič, vse iz Ljutomera ter Tadeja Simonič iz Juršinec. Med mlajšimi kadetinjami sta bili zmagovalki: Tadeja Simonič iz Juršinec in Laura Vrbančič iz Ljutomera. Med soboškimi judoisti je bil med mlajšimi kadeti peti Aljaž Pertoci in deveti Matic Klemenčič.

Na drugi dirki državnega prvenstva v motokrosu je v Radizelu v razredu 125 ccm nastopil tudi Val Crnkovič, član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote, ki je zbral 10 točk in se uvrstil na 16. mesto.

V 3. kolu v 2. slovenski teniški ligi je v Murski Soboti Kamnik premagal teniško ekipo Murske Sobote s 3:2. Za Mursko Soboto je v posamični igri zmagal Uroš Kovačec, v dvojicah pa sta zmagala: Matjaž Hanželič in Rene Heric.

V kvalifikacijski tekmi za obstanek v 2. slovenski namiznoteniški ligi je ekipa Sobote v Murski Soboti premagala Gorico z rezultatom 5:2. Za Soboto je trikrat zmagal Miha Jamšek in dvakrat Gregor Kocuvan.

V zadnjem kolu slovenske lige v hokeju na travi so v Predanovcih igralci Triglava premagali Moravske Toplice z rezultatom 8:1. Za Triglav je dosegel štiri zadetke Tadej Mikola, po enega pa so prispevali: Domen in Mitja Dšuban, Alen Nemec in Nejc Potokar. Za Moravske Toplice je dosegel zadetek Aleš Malačič. Danes po 16. uri bo v Predanovcih zaključek državnega prvenstva.

Športna zveza Beltinci in Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote sta včeraj na 8 km dolgi progi v Beltincih pripravila 16. Ferijev in 5. Jožetov pohod v spomin na odličnega nogometaša in športnega novinarja Ferija Maučeca ter dolgoletnega predsednika športne zveze Jožeta Horvata. Na začetku pohoda sta 63 udeležencev pozdravila Andrej Pozderec in Jože Ružič, med pohodniki pa je bila tudi delegacija Nogometnega kluba Mura iz Murske Sobote z nekdanjim selektorjem ženske nogometne reprezentance Zoranom Cirkvenčičem.

V 4. kolu državne šahovske lige za članice sta v Zrečah ekipi Pomgrada iz Murske Sobote in Kočevja igrali 1,5:1,5. Za Pomgrad je zmagala Katarina Sluga in remizirala Sara Vombek; za ekipo Kočevja pa je igrala tudi Maja Vučko iz Ižakovec in osvojila pol točke.

V Zrečah se je začelo tudi državno prvenstvo v prvi ženski državni šahovski ligi, kjer sodeluje 17 ekip. Po prvem dnevu, ko so šahistke odigrale šest kol vodi Komenda, Rokada iz Lendave je na 6. mestu in Gornja Radgona na 11. mestu.