V etru
Mariborsko zvočno pismo, Asja Matjaž
Domov

Šport in šah

8 junija 2021 Šport


Drugi dan svetovnega prvenstva v judu, ki poteka v Budimpešti, je Adrian Gomboc iz Rakičana v kategoriji do 66 kg svoj nastop proti Kazahtancu Yeldosu Zhumakovu nesrečno končal že v prvem kolu. Po izenačenem dvoboju v rednem delu je Gomboc dobil dve kazni, po tretji kazni v podaljšani borbi pa je ostal brez napredovanja. Za slovensko reprezentanco bo v četrtek nastopil še Narsej Lacković, član Judo kluba Ljutomer.

Izjemen rezultat pa so dosegli ljutomerski judoisti, ki jih vodi Aleš Vrbančič na 60. tekmovanju za Baumgartnerjev pas v Mariboru. Med 234 tekmovalci iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije so osvojili štiri prva mesta. V kategoriji do 90 kg med kadeti je zmagal Niko Kuzma, v kategoriji do 73 kg je zmagal Nejc Škerget, zmagali pa sta med mlajšimi kadetinjami še Laura Vrbančič v kategoriji do 63 kg in Tadeja Simonič v kategoriji do 70 kg.

V Lučah je bilo na sporedu državno prvenstvo za kadete in kadetinje v namiznem tenisu s katerega so se s tremi bronastimi medaljami vrnile tudi igralke iz Namiznoteniškega kluba Kema iz Puconec. Pri kadetinjah je Ema Crnkovič med posameznicami osvojila tretje mesto, v dvojicah pa sta bili tretji še Crnkovičeva v paru z Ano Gergjek in Živa Dogar skupaj z Zojo Žolek iz Cirkovcev. 

V Sveti Trojici sta bili dve tekmi v športnem ribolovu v prvi A državni ligi. Na 3. tekmi je med 12 ekipami zmagala Ribiška družina Pesnica, Ribiška družina Murska Sobota je zasedla četrto mesto, na 4. tekmi v nedeljo pa so zmagali Ptujčani, Gornja Radgona je bila sedma in Murska Sobota osma.

V Zrečah je bila končana elitna državna liga v šahu za članice. V zadnjem kolu so šahistke Pomgrada izgubile proti Tajfunu iz Ljubljane z 2,5:0,5. Nove prvakinje so postale prav šahistke Tajfuna iz Ljubljane, šahistke Pomgrada pa so zasedle četrto mesto.

V prvi ženski državni šahovski ligi je v Zrečah med 17. ekipami zmagal Šahovski klub Ig, Rokada iz Lendave je bila deveta in šahistke Gornje Radgone 14.