Domov

Šport in šah

9 junija 2021 Šport


Mlada nogometna reprezentanca Slovenije U – 18 je včeraj zaključila enotedenske priprave v Radencih pod taktirko novega selektorja Boštjana Cesarja. Zadnji dan priprav je Slovenija v Svetem Martinu premagala Hrvaško z 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegel Marcel Ratnik, doma s Tišine, sicer član Olimpije. Celo tekmo je igral tudi Tio Cipot, igralec soboške Mure. Na prvi tekmi, ko je bila Slovenija boljša od Savdske Arabije s 3:1, je za slovensko reprezentanco poleg že omenjenih nogometašev igral tudi Lan Erjavec iz soboške Mure.

Na odprtem prvenstvu Francije v tenisu kjer v posamični konkurenci blesti Tamara Zidanšek iz Slovenskih Konjic, je v Parizu tudi Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota. Klepačeva je v četrtfinalu ženskih dvojic s Hrvatico Darjo Jurak utrpela poraz proti ameriško poljski navezi: Bethanie Mattek Sands – Iga Sviatek s 6:3 in 6:2. Omenimo, da je v drugem kolu dvojica Klepač – Jurak, premagala slovensko-nizozemsko dvojico Zidanšek / Rus s 7:6 in 6:4.

V organizaciji Društva upokojencev Gornja Radgona je bilo na kegljišču v Radencih kvalifikacijsko tekmovanje pomurskih upokojencev za nastop na finalu državnega prvenstva v steznem kegljanju. Zmagalo je Društvo upokojencev Radenci z ekipo: Oto Kos, Stanko Ilješ, Borut Štiberc in Milan Štiblar pred Lendavo v postavi: Dušan Radakovič, Jože Horvat, Milan Matko in Jože Kerman. Tretji so bili upokojenci Gornje Radgone v postavi: Marjan Šalamon, Tone Štular, Vlasta Hojnik in Boris Tisović. Posamično je zmagal Dušan Radaković iz Lendave z 270. podrtimi keglji, drugi je bil Borut Štiberc z 269 in tretji Oto Kos, oba iz Društva upokojencev Radenci, z 268. keglji.

Na drugem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju za leto 2021 je v organizaciji Šahovskega društva Pomgrad v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran pred Borisom Kovačem, oba s 7.točkami in pol. Tretji je bil Aljaž Škalič s šestimi, četrti je bil Štefan Cigan s petimi in peti Danilo Hari, ki je zbral štiri točke in pol.