V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport in šah

13 junija 2021 Šport


V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je ženska reprezentanca Slovenije v Krškem prepričljivo s 4:1 premagala Hrvaško, pa čeprav so gostje preko Izabele Lojne povedle z 1:0 že v 9. minuti srečanja. Za slovensko reprezentanco je dosegla dva zadetka kapetanka Mateja Zver iz Gornje Bistrice: enega iz 11-metrovke in enega iz igre, po en zadetek pa sta dosegli še Lara Prašnikar in nogometašica pomurskega kluba Nona Pomurje Beltinci Lana Golob. Iz beltinskega prvoligaša so igrale še: Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec in Špela Rozmarič. Za reprezentanco je v drugem polčasu igrala tudi Sobočanka Manja Rogan, članica ljubljanske Olimpije.

V četrti etapi 27. mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji med Ajdovščino in Novo Gorico v dolžini 164 km je zmagal italijanski kolesar Diego Ulisi pred slovenskim kolesarjem Tadejem Pogačarjem. Žiga Horvat iz Dankovec, član novomeške Adrie Mobilla, se je uvrstil na 109. mesto. Danes bodo kolesarji s peto etapo na 175 km dolgi progi s startom v Ljubljani končali dirko v Novem mestu.

Na Olimpijskem strelišču za puško šibrenico v Rakičanu je bil včeraj prvi tekmovalni dan 4. kola pokala Slovenije v posamični konkurenci in mednarodni strelski dvoboj med Slovenijo in Hrvaško. Na pokalni tekmi po treh serijah vodi Denis Vatovec iz Vrhnike z 71 zadetki, drugi je Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone z 69. zadetki, peti Denis Pojbič s 66., deveti Boštjan Maček s 64., ter 12. Evgen Pap, vsi iz soboškega društva z 61. zadetki. V strelskem dvoboju med Slovenijo in Hrvaško, za katero nastopata tudi pomurska strelca: Tadej Kostanjevec in Boštjan Maček ter Denis Vatovec, po prvem dnevu vodi Slovenija z 204:195 zadetkov. V mladinski konkurenci vodi Hrvaška proti Sloveniji s 174:152 zadetkov.

V 5. kolu druge slovenske teniške lige je Teniški klub Brežice v Murski Soboti premagal ekipo Murske Sobote v postavi: Luka Premzel, Dominik Sedonja, Rene Heric in Blaž Železen s 5:0. Pri Brežicah se je odlikoval nekdanji Radenčan Gregor Ficko z dvema zmagama.

Na 13. odprtem prvenstvu Bežigrada v skokih na veliki prožni ponjavi je bila med 170 tekmovalci iz 9 društev uspešna tudi ekipa deklet Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Med starejšimi deklicami so bila ekipno druga dekleta Murske Sobote v postavi: Maša Fartelj, Ema Horvat, Iva Šabjan in Zala Buzeti. Drugo mesto so zasedle tudi tekmovalke Murske Sobote v kategoriji mlajših deklet v postavi: Nuša Hari, Neva Kotorčević, Mija Škraban in Živa Nonković. V posamični konkurenci je med članicami zmagala Lara Erniša, med starejšimi deklicami je bila zmagovalka Ema Horvat, med mladinkami posamično pa je bila četrta Luna Kočar.

V Kamniku je bilo področno tekmovanje v dvoranskem balinanju, kjer so nastopili tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Najbolje se je uvrstil Bojan Poredoš na prvem mestu, četrta je bila Lara Ivančič, peti je bil Robert Kuzma in deseti Robert Potočnik.

Na Osnovni šoli Šmarje – Sap je bilo moštveno državno prvenstvo v šahu v starostni kategoriji U – 12. Med fanti je med 15. ekipami zmagala Vrhnika, soboški Pomgrad se je uvrstil na 12. mesto. Med soboškimi šahisti sta se najbolje odrezala Samo Škof in Tian Mohar. Med dekleti je zmagal Železničarski šahovski klub Maribor Poligram, šahistke Pomgrada so zasedle osmo mesto. Eno točko je osvojila Marija Casar.