V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

11 maja 2017 Šport


V drugi polfinalni tekmi končnice državne namiznoteniške lige je ravenski Interdiskont  sinoči v Puconcih premagal aktualno slovensko pokalno prvakinjo Kemo z rezultatom 5:2. Ker se je tudi prvi dvoboj na Koroškem končal z zmago Intediskonta so se le ti uvrstili v finale letošnjega  prvenstva, kjer se bodo pomerili z novomeško Krko, ki je v drugem polfinala dvakrat premagala Maribor s 5:0. Na drugi polfinalni tekmi v Puconcih  je za Interdiskont  trikrat zmagal nekdanji igralec Keme Mitja Horvat, ki zdaj igra na Koroškem,  po eno zmago pa sta prispevala še: Darko Jamšek in Janez Petrovčič. Za Kemo sta zmagala Tomaž Pelcar in Bojan Ropoša.

Na ribniku v Gradišču je bilo včeraj  drugo  kolo državne lige v športnem ribolovu za paraplegike , hkrati pa je bila  to   tudi 6. tekma v spomin na dolgoletnega predsednika slovenskih paraplegikov Prleka  Ivana Peršaka. Moštveno so zmagali člani Društva paraplegikov Koroške z 11,450 kg, na drugo mesto so se uvrstili paraplegiki Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  z 10,150 kg in z ekipo: Leon Jurkovič, Venčeslav Bezjak in Silvo Križanič.  Na tretje mesto  so se uvrstili Ljubljančani s 7,500 kg ulovljenih rib. V posamični konkurenci je zmagal Valentin Gril s  Koroške s 6,7 kg ulovljenih rib, drugi je bil Rudi Centrih iz  Celja s 5,8 kg in tretji Leon Jurkovič iz prekmursko prleškega društva paraplegikov s 4,6 kg ulovljenih rib.

 

V drugi državni teniški ligi  vzhod so igralci  Teniškega kluba Murska Sobota imeli v prvih dveh kolih  polovičen uspeh. V prvem kolu je Murska Sobota v gosteh premagala  Hoče z rezultatom 3:2. Za soboško ekipo sta zmagala posamično: Marino Kegl in Uroš Kovačec, v igri dvojic pa sta bila uspešna  Marino Kegl in Gorazd Kozic. V drugem kolu so imeli soboški igralci manj uspeha saj so  izgubili proti Braniku iz Maribora z rezultatom 4:1. Edino zmago za soboško ekipo je osvojil  Marino Kegl. V tretjem kolu bodo igralci Murske Sobote gostovali  20. maja v Novem mestu pri ekipi Krke, v soboto  13. maja pa bodo v Murski Soboti pripravili rekreativni teniški turnir  dvojic.

 

V 15.kolu moravskotopliške lige v malem nogometu so vodilni Filovci  premagali Ivance z rezultatom  5:3. Ostali rezultati: Prosenjakovci – Noršinci 6:3, Strehovci – Motvarjevci 11:2, Mlajtinci – Sebeborci 8:3, ekipa Vučje Gomile je bila prosta.

V  17. kolu  medobčinske soboške veteranske lige v malem nogometu  je vodilni Old boys iz Murske Sobote premagal  tretjo ekipo na lestvici ,  Dokležovje z rezultatom 8:1,  drugi na lestvici Rogašovci so bili boljši od Bakovec s 3:0.

Na mednarodnem  turnirju v pospešenem šahu na Ptuju je v »B« skupini igralcev med mladimi bila najbolje uvrščena Ema Lukač, ki je bila četrta, Alina Lukač je bila šesta in na deseto mesto se je uvrstil Jure Kumin,  vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.