V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

20 junija 2021 Šport


Na dvojnem evropskem strelskem pokalu s puškami velikega kalibra na 300 metrov je v Zagrebu izjemen uspeh kot član slovenske reprezentance dosegel Robi Markoja, član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki je osvojil dve zlati in eno srebrno medaljo. Na Hrvaškem so bile zaradi odpovedi tekme na Švedskem vse tri discipline – 3 x 20 standard, 3 x 40 in 60 leže, na programu po dvakrat. Robi Markoja je v svoji najtrofejnejši disciplini 3 x 20 standard na prvi tekmi s 580 krogi zasedel drugo in na drugi tekmi s 584.krogi prvo mesto. Najboljši dosežek je Markoja dosegel na zadnji tekmi 60 leže s 599 krogi, ko je izboljšal osebni rekord, izenačil državi rekord in osvojil zlato medaljo.

Prvi dan evropskega prvenstva v atletiki 2. skupine v Stari Zagori je za slovensko reprezentanco nastopil tudi Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica, ki je preskočil 728 cm in zasedel peto mesto. Po 21. disciplinah od skupno 40 je v vodstvu Madžarska pred Danko in Slovenijo – prve tri reprezentance se bodo uvrstile v prvo skupino evropske atletike.

V pripravljalni nogometni tekmi, zaprti za javnost, je v soboški Fazaneriji hrvaški prvak Dinamo premagal soboško Muro s 4:0, ob polčasu je bil izid 2:0. Za Dinamo so dosegli zadetke: Martin Baturina dva ter Mario Čuže in Sandro Kulenović po enega. Pred tekmo je trener Dinama Damir Krznar za osvojeni naslov slovenskega prvaka Anteju Šimundži predal uokvirjeno spominsko majico Dinama.

V 4. kolu prve državne strelske lige – vzhod v streljanju s puško šibrenico je v Ormožu moštveno zmagalo Strelsko društvo Globoko pred Strelskim društvom Štefan Kovač – trap Murska Sobota v postavi: Evgen Pap, Denis Pojbič in Marko Miljević – obe ekipi sta zadeli po 200 tarč. Športno strelsko društvo Gornja Radgona v postavi: Milan Pelcl, Tadej Kostanjevec in Stanislav Rojko je bilo četrto s 194. zadetki. Posamično je v prvi ligi zmagal Dušan Kos iz Rudarja, drugi je bil Denis Pojbič, četrti Tadej Kostanjevec in peti Evgen Pap.

Na Ptuju je bilo odprto državno prvenstvo veteranov v metalskem peteroboju. Nastopili so atleti iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije. Metalski peteroboj je vseboval: met kladiva, suvanje krogle, met diska, met kopja in met gire. Na tekmi sta nastopila tudi dva pomurska atleta. Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci je bil v kategoriji 60 – 64 let drugi, Štefan Potočnik, ki zdaj nastopa za Beltince, pa je bil v kategoriji 70 – 74 let četrti.

V prvi namiznoteniški tekmi končnice državnega prvenstva je Inter Diskont Ravne premagal Športno društvo SU iz Novega mesta s 5:3. Za Korošce je dosegel tri zmage Pucončan Mitja Horvat, ki je imel največ dela proti Urošu Slatinšku, ki je že vodil z 2:0 a je na koncu s 3:2 zmaga pripadla Horvatu. Druga tekma končnice državnega prvenstva bo v sredo 23. junija v Novem mestu.

V Murski Soboti je na državnem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi sodelovalo 110 tekmovalcev iz devetih društev. Tekmovalke Društva za športno rekreacijo Murska Sobota so na prvenstvu osvojile šest medalj. Pri članicah je bila tretja Lara Erniša, pri mladinkah ekipno so bile soboške tekmovalke v postavi: Luna in Lena Kočar, Vika Magdič, Ana Balažic in Klara Győrek druge. Na drugo mesto med starejšimi dekleti se je uvrstila tudi Ema Horvat, podobno kot njena ekipa moštveno v postavi: Maša Fartelj, Iva Šabjan, Zala Buzeti in Ema Horvat. Dve srebrni medalji so osvojile Sobočanke tudi med mlajšimi deklicami. Druga posamično je bila Nuša Hari, moštveno pa je bila druga tudi ekipa Murske Sobote v postavi: Nuša Hari, Neva Kotorčevič, Mija Škraban, Živa Nonkovič, Ela Gomboc in Lina Stanek.

Ob Bukovniškem jezeru je bil včeraj 10. Vidov kolesarski maraton, na katerem je kolesarilo 125 rekreativcev. Kolesarji so imeli na voljo tri proge in to 60, 30 in 5 km. Največ kolesarjev, kar 74, je privabila proga dolga 60 km.

Šahovsko društvo Gornja Radgona je v 10. kolu mednarodne spletne šahovske lige merilo moči s Stockholmom in doseglo izid 3:3. Za Gornjo Radgono so zmagali: Silvester Puntigam, Dare Dvanajšček in Robert Kosi. Natančna lestvica bo znana po vseh odigranih dvobojih, Radgončani pa v družbi 129-ih sodelujočih ekip računajo na uvrstitev v sredino lestvice.