Domov

Šport in šah

29 junija 2021 Šport


Na državnem prvenstvu v judu za mladince in mladinke v Slovenj Gradcu  so sodelovali judoisti iz štirih pomurskih klubov. Naslove državnih prvakov so osvojili,  pri mladincih Luka Denša in pri mladinkah Diana Šterman oba iz Judo kluba Ljutomer, prvakinja je postala v svoji kategoriji tudi Leila Mazouzi nekdanja članica  Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, ki zdaj nastopa za celjski klub. Drugi mesti sta zasedla Niko Kuzma  iz ljutomerskega kluba in Kaja Baler iz beltinskega kluba.  Na tretje mesto pa so se uvrstili: Miha Rudolf, Urška Rižnar, Sara Vrbančič, Lana Ivezič in Laura Vrbančič, vse iz ljutomerskega kluba.  Moštveno je med 135. judoisti iz 29 klubov bil najboljši Judo klub Bežigrad,  tretji  je bil Judo klub Ljutomer,   na 12. mesto se je uvrstil Judo klub Klima Tratnjek Beltinci.

V Šujici  pri Dobovi je bila tretja tekma v lokostrelstvu za 3D slovenski pokal na katerem je sodelovalo 89 lokostrelcev iz 21 klubov. Na tekmi so nastopili tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Med veterani z instinktivnim lokom je bil  Janko Leben tretji in Zvonko Štampar četrti. Med člani  je z instinktivnim lokom bil Gyula Cseh zmagal , Kristijan  Horvat  pa je osvojil tretje mesto.

Na teniških igriščih  v Murski Soboti je bil drugi rekreativni teniški turnir na katerem je sodelovalo 17 igralcev. Zmagal je Dejan Fujs iz Murske Sobote, ki je bil v finalu boljši od Mihe  Fekonje z 9:5. Tretje mesto sta si razdelila Luka Pejnovič iz Murske Sobote  in Andrej Lazar iz Bakovec.

Kajak kanu klub Rotoattivo iz Murske Sobote in Zveza za kulturo, turizem in šport bosta v soboto ob 9.40 na Soboškem jezeru pri Expanu  pripravila tradicionalno tekmo  pokal  v kajakih in kanujih za pokal mesta Murska Sobota  in sočasno tudi za slovenski pokal na mirnih vodah, Na tekmovanju bo nastopilo okrog  100 kajakašev in kanuistov  med njimi bo okrog 10 tekmovalcev tudi iz organizatorskega kluba ki ga vodi Benjamin Sakač.

V Čatežu poteka  28. državo prvenstvu  v standardnem v šahu za mlade , kjer nastopajo tudi soboški in lendavski šahisti.  Kolo pred koncem je najbolje uvrščena  v kategoriji U – 14 Ema Lukač na drugo mesto,  med 12 letnicami  je Eva Žlebič obe iz Šahovskega kluba Pomgrad iz Murske  Sobote  šesta, sedma  je Sava Ivanec iz lendavske Rokade.  Med mladinci je v kategoriji U – 18 Martin Mohar peti in med 12 letniki  je Tian Mohar oba iz soboškega  šahovskega kluba je trenutno ns 16. mestu. Prvenstvo bo končano v sredo popoldne, že v četrtek prvega julija pa bo Čatežu še državno prvenstvo v pospešenem šahu.