V etru
Pesem tedna
Domov

Šport in šah

4 julija 2021 Šport


Na mednarodnem rokoborskem turnirju v grško rimskem slogu v Zadru so med 175 tekmovalci iz šestih držav tri odličja osvojili tudi mladi tekmovalci Rokoborskega društva Sobota pod taktirko trenerja Slavka Zeca. Tretja mesta so si priborili: Natan Šavel v kategoriji do 54 kg, Tine Golob v kategoriji do 52 in Mitja Cener v kategoriji do 57 kg.

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave so v pripravljalni tekmi v Športnem centru Lerant Lajos v Novi v Županija Zala na Madžarskem premagali ekipo Siofoka z 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka Vedran Vinko v 12. in Nermin Haljeta v 19. minuti srečanja.

V nadaljevanju ameriške nogometne lige »Major League Soccer« je Austin FC, za katerega je igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, premagal Portland Timbers kar s 4:1. Austin FC je po nepopolnem kolu na 10. mestu s 13. točkami, kolikor jih ima tudi Portland na osmem mestu zahodne konference.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu so bili v 5. kolu prve slovenske lige vzhod v streljanju na glinaste golobe najboljši člani Strelskega društva Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote v postavi: Denis Pojbič, Boštjan Maček in Evgen Pap, ki so zadeli 206 tarč. Na četrto mesto se je uvrstilo Športno strelsko društvo Radgona v postavi: Milan Svetec, Milan Pelcl in Stanko Rojko, ki so zadeli 178 glinastih golobov. V posamični konkurenci v prvi ligi je zmagal Boštjan Maček, ki je v rednem delu zadel 71 tarč, tretji je bil Evgen Pap in peti Denis Pojbič, vsi iz soboškega strelskega društva. V drugi ligi se je med pomurskimi strelci uvrstil na peto mesto Vlado Šiško, šesti pa je bil Milan Pelcl, oba iz radgonske ekipe. V mladinski konkurenci je Rene Maček iz Bodonec zasedel drugo mesto.

Na Soboškem jezeru je Kajak kanu klub Rotoattivo iz Murske Sobote pripravil tekmovanje v kajakih in kanujih na 200 in 500 metrov dolgih progah, tekma pa je štela tudi za slovenski pokal na mirnih vodah. Tekmovalno uspešni so bili tudi tekmovalci organizatorskega kluba. Na krajši – 200 metrski progi, sta v dvojicah med cicibani v kajakih zasedla drugo mesto Dorotej Sakač in Noah Šadl, na drugo mesto se je uvrstila posamično Ariel Šadl, tretja pa je bila Rija Pertoci. V kategoriji deklic je bila Hana Bedernjak tretja. Med cicibani posamično je bil tretji Dorotej Sakač, v dvojicah med cicibankami pa sta zmagali: Ariel Šadl in Rija Pertoci. Na daljši – 500 metrski progi na Soboškem jezeru, je bila med cicibankami Ariel Šadl druga in Rija Pertoci tretja. V mešanih dvojicah sta bila zmagovalca: Dorotej Sakač in Rija Pertoci, na tretje mesto sta se uvrstila Noah in Ariel Šadl, vsi iz Kajak kanu kluba Rotoattivo Murska Sobota.

V Trebnjem je bilo na sporedu državno prvenstvo v kickboxingu, ki je bilo zaradi epidemije prvo tekmovanje po letu 2019. Na prvenstvu so pet medalj osvojili tudi člani Kickboxing kluba Murska Sobota in sicer sta državna prvaka med člani v ring disciplini low kick v svojih težnostnih kategorijah postala Renato Volkar in Tilen Džafič, drugi je bil Denis Červek. V kicklightu sta bili drugi med mladinkami Manica Kučan in Nuša Žižek.

Prvi dan državnega veteranskega prvenstva v atletiki so v Novi Gorici osvojili medalje tudi pomurski atleti. Tjaša Žalig je je v svoji starostni kategoriji postala državna prvakinja v teku na 400 in 1500 metrov. Miha Žalig je postal veteranski državni prvak v skoku v višino, Karmen Grnjak, nekdanja članica Pomurja sedaj pa ptujskega kluba, je bila najboljša v skoku v višino. Zdravko Mauko – Magi, član Športnega društva Radenci, je zmagal v skoku v višino in v teku na 400 metrov, drugi pa je bil v teku na 100 metrov. Štefan Potočnik, ki zdaj nastopa za Športno društvo Beltinci, je bil dvakrat četrti – v suvanju krogle in v metu diska.

V Mokricah pri Ljubljani je 81 lokostrelcev iz 26 klubov sodelovalo na tekmi slovenskega »arrowhead« pokala. Nastopili so tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Najbolje se je med člani z instinktivnim lokom uvrstil Gyula Cseh, ki je zadel 280 krogov. V kategoriji veteranov se je z instinktivnim lokom Janko Leben z 207. krogi uvrstil na drugo mesto.

Končana je poletna liga malega nogometa na asfaltnih igriščih, ki jo je pripravila Športna zveza Ljutomer. Turnirji so bili v Mali Nedelji, Lipovcih in v Ivanjkovcih. Zmagala je ekipa Športnega društva Mala Nedelja, drugi so bili nogometaši Meteorplasta mladi iz Ljutomera, tretja je bila ekipa Avto ličarstvo Škrinjar iz Stročje vasi. Med ekipami iz desnega brega reke Mure je bil Klub malega nogometa Lipovci šesti. Najboljši strelec lige je bil Alen Hodnik iz Male Nedelje s 13. zadetki.

V prvem kolu 30. članskega državnega prvenstva v šahu v Termah Krka v Novem mestu sta med pomurskimi šahisti remizirala Martin Mohar iz soboškega Pomgrada in Luka Šolmajer, nekdanji član lendavske Rokade, ki zdaj nastopa za šahiste Ilirske Bistrice. Danes bodo na državnem prvenstvu šahistov odigrali dve koli, prvenstvo pa bo trajalo do 10. julija.