Domov

Šport in šah

6 julija 2021 Šport


Na teniškem turnirju v Wimbledonu je Andreja Klepač, članica Teniška kluba Murska Sobota, v mešanih dvojicah z Nizozemcem Jean – Julienom Rojerjem uspešno premagala nasprotno dvojico v drugem kolu. Slovensko nizozemska-naveza se je z zmago v drugem kolu uvrstila v osmino finala.

Drugi dan državnega prvenstva v atletiki za veterane v Novi Gorici je v metu kopja zmagal v svoji starostni skupini Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci. V skoku v daljino je postala prvakinja Karmen Grnjak nekdanja članica Pomurja, ki zdaj nastopa za ptujski atletski klub. Štefan Potočnik iz Športnega društva Beltinci, je zasedel drugo mesto v teku na 200 metrov, tretji mesti pa si priboril v metu kladiva in gire.

Na ribiškem tekmovanju v Gradiču v Občini Tišina je bilo meddruštveno tekmovanje upokojencev v športnem ribolovu. Zmagalo je Društvo upokojencev Radenci v postavi: Avgust Prelog, Željko Mavrič, Andrej Kajžar in Dušan Prapotnik z 29,1 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstilo Društvo upokojencev Bodonci – Brezovci – Zenkovci s 15,5 kg, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa Društva upokojencev Beltinci z 10,2 kg rib. Posamično je zmagal Dušan Prapotnik s 16,1 kg, drugi je bil Željko Prapotnik, oba iz Radenec z 12, 3 kg in tretji Alojz Novak iz društva Bodonci – Brezovci – Zenkovci z 8, 3 kg ulovljeni rib.

Na 31. državnem članskem prvenstvu šahu so v Novem mestu odigrali dvoboje četrtega kola. Najbolje uvrščeni pomurski šahist po štirih kolih je Dezider Ivanec iz lendavske Rokade z dve točkama in to na 22.mestu. Luka Šolmajer nekdanji član Rokade, zdaj član Ilirske Bistrice in Martin Mohar iz soboškega Pomgrada, sta s točko in pol na 35. in 36. mestu.