Domov

Šport in šah

7 julija 2021 Šport


Nogometaši Mure so v Skopju v prvem kolu kvalifikacij za ligo prvakov proti Skendiji,   štiri kratnemu prvaku  Severne Makedonije  dosegli zmago 1:0 . Tako imajo lepo prednost pred povratno tekmo, ki bo v torek 13. julija ob 20. v soboški Fazaneriji.  Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel v  28. minuti po prekršku nad Kaiem Cipotom iz 11 metrovke Luka Bobičanec. Tudi Skendija je imela  priložnost za zadetek a je  Besad Ibraimi v 46. minuti strel iz 11 metrov poslal mimo vrat. Športni poročevalci pa so za najboljšega igralca na tekmi izbrali soboškega vratarja Matka Obradovića, ki je ob koncu tekme nekajkrat odlično posredoval.

Znan je tudi organizator nogometnih  kvalifikacij za ligo prvakinj v ženski konkurenci. Po žrebu med Beltinčankami in ekipo  Rigasa  iz Latvije so Prekmurke imele, športno srečo saj  je žreb določil Beltinčanke za organizatorja turnirja. V prvi tekmi bo Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci  igral  v sredo 18. avgusta proti latvijski ekipi Rigas. V tej skupini bosta prvo tekmo igrala v Sloveniji še ukrajinski Zhytlobud iz Harkova in bolgarska NSA iz Sofije. Finale zmagovalcev bo v soboto 21. avgusta. Beltinčanke, ki so v torek začele s treningi za novo sezono bodo svoje tekme igrale v Gornji Radgoni. 

Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote je v društvenih prostorih pripravilo  mednarodno športno srečanje s paraplegiki iz Hrvaške, žal so Madžari v zadnjem trenutku udeležbo odpovedali. V ženski konkurenci je v lokostrelstvu zmagala Marija Kerec iz Maribora pred Marijo Balažic iz Murske Sobote. V pikadu je bila zmagovalka Marta Janežič, v vrtnem kegljanju pa je zmagala  Anita Trebše pred Marijo Balažic vse iz Murske Sobote. V moški konkurenci je v lokostrelstvu zmagal Jožef Franc pred Dušanom Krčem in Dušanom Slano. V pikadu je zmagal Andrej Gorza pred Dušanom Slano tretji pa je  bil paraolimpijec Franc Pinter iz Maribora. V vrtnem kegljanju je  zmagal Jože Franc pred Tadejem Horvatom in Benom Krčem vsi iz Murske Sobote.

Na šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran s petimi točkami, po štiri sta zbrala Danilo Hari in Jože Gruškovnjak, četrti je bil Boris Kovač s 3,5 in peti Aljaž Škalič z 2,5 točkami. V nedeljo 11. julija  ob 9. bodo soboški šahisti pripravili pri Brodu ob reki Muri  tradicionalni sklepni turnir konec tedenskim turnirjev za leto 2021.