Domov

Šport in šah

8 julija 2021 Šport


Vabilo za nastop na 26. evropskem prvenstvu za starejše mladince in mladinke v atletiki, ki bo od 15. do 18.julija v estonskem Talinu je prejel tudi član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote Maj Janža. Po sporočilu Atletske zveze Slovenije bo Maj Janža nastopil v štafeti 4 x 400 metrov. Povabilo za nastop v atletski reprezentanci je lepo priznanje tudi soboškemu atletskemu klubu.

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, kot zadnja igralka iz Slovenije še vedno nastopa v Wimbledonu. Klepačeva je v mešanih parih z Nizozemcem Jean-Julienom Rojerjem v osmini finala premagala indijsko dvojico: Rohan Bopanna – Sania Mirza s 6:3, 3:6 in 11:9. Z uvrstitvijo v četrtfinale je Klepačeva izenačila svojo najboljšo uvrstitev iz leta 2016 v Avstraliji. Za vstop v polfinale čaka slovensko – nizozemsko dvojico britansko ameriška naveza.

Na letni skupščini Medobčinske nogometne zveze Lendava, ki jo vodi Slavko Režonja, je v Gostilni Studenec v Nedelici, 18 delegatov od 20. vabljenih, ugodno ocenilo delo zveze v letu 2020. Sprejeli so tudi program dela in finančni načrt za letošnje leto. Po končani skupščini so vsakemu nogometnemu klubu podelili štiri tekmovalne žoge, 200 mask in razkužilo. O načinu tekmovanja v medobčinski lendavski in pomurski ligi bodo odločitev sprejeli do konca tedna.

V pomurski ligi v vrtnem kegljanju za upokojence, kjer nastopa 10 moških in 10 ženskih ekip, so odigrali dvoboje 13. kola. Moštveno bila najboljša ekipa Bodonci – Brezovci Zenkovci, ki je premagala Turnišče s 558:435. V posamični konkurenci je Pavel Toth iz Kobilja podrl 130 kegljev. Na lestvici vodi Murska Sobota pred Puconci in Moravskimi Toplicami. V ženski konkurenci je bila v 13. kolu najboljša Murska Sobota, ki je premagala Mačkovce s 551:531 kegljev. Posamično sta Irena Grah iz Murske Sobote in Dragica Godina iz Puconec podrli 120 kegljev. Po 13. kolu vodijo Bodonci – Brezovci – Zenkovci pred Mursko Soboto in Puconci.

Na 31. državnem šahovskem prvenstvu v Novem mestu je med skupno 46. šahisti od pomurskih šahistov po 6.kolu Luka Šolmajer na 26. mestu, Martin Mohar je uvrščen na 27. mesto, Dezider Ivanec pa je na 28. mestu, vsi pa so zbrali po tri točke.