Domov

Šport in šah

9 julija 2021 Šport


V četrtfinalu teniškega turnirja v Wimbledonu je v mešanih dvojicah nesrečno obtičala v četrtfinalu Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, z Nizozemcem Jean – Julienom Rojerjem. Premagala ju je britansko-ameriška dvojica Neal Skupski in Desirae Krawczy, ki je bila v dvoboju boljša s 7:6 in 6:2.

Nogometaši Nafte 1903, ki se pripravljajo za tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi, so v Lendavi premagali madžarsko ekipo Nagykanizso z 2:0. Za Nafto 1903 je dosegel prvi zadetek Marsel Stare, novinec v lendavski ekipi, ki je v Lendavo prišel iz Tabora Sežane. Končni rezultate tekme je dosegel Armin Haljeta v 72. minuti srečanja. V soboto ob 10.30 bodo Lendavčani igrali prijateljsko tekmo v Koprivnici proti ekipi Slavena Belupa.

Na 2. kontrolni tekmi z malokalibrsko puško v organizacij Strelskega društva Svečina so bili na Pragerskem uspešni tudi pomurski strelci. V disciplini 50 metrov leže je zmagal Robert Markoja s 621,2 krogoma , četrti je bil Tadej Žalik s 605,5 in peti Dušan Ziško iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine s 602,4.krogi. Ekipno so zmagali strelci Turnišča v postavi: Robert Markoja ter Avguštin in Uroš Maučec. Med mladinci 50 metrov leže je bil tretji Turniščan Leon Režonja. V kraljevi disciplini 3 x 40 je zmagal Robi Markoja s 1161. krogi pred Avguštinom Maučecem.

Zveza za šport invalidov Slovenije in slovenski paraolimpijski komite sta družno z Ribiško družino Velenje pripravila ob Škalskem jezeru državno prvenstvo v športnem ribolovu za paraplegike in tetraplegike. Med pomurskimi tekmovalci je bil četrti v svoji kategoriji Slavko Dunaj, peti Venečeslav Bezjak in deseti Franc Borovnjak, vsi iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.

Na 31. državnem članskem prvenstvu v šahu, ki poteka v Novem mestu, so doslej odigrali 7 kol. Med pomurskimi šahisti je med skupno 46. šahisti na 18. mestu Luka Šolmajer iz Lendave, na 19. mestu je Dezider Ivanec iz lendavske Rokade, oba s štirimi točkami. Martin Mohar iz soboškega Pomgrada je na 33. mestu, zbral je tri točke. Do konca prvenstva sta ostali še dve koli.

Pomurski šahisti bodo imeli v nedeljo ob 9.uri pri brodu v Krogu ob reki Muri tradicionalni mednarodni konectedenski šahovski turnir.