Domov

Šport in šah

10 julija 2021 Šport


Na Letnem kopališču v Murski Soboti se je v organizaciji Cona centra Murska Sobota danes ob 10. začelo dvodnevno državno prvenstvo v odbojki na mivki za mlade igralke in igralce stare do 18 let. Skupno je prijavljenih 23 igralcev in igralk, turnir pa poteka pod pokroviteljstvom soboškega župana Aleksandra Jevška in v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Danes igrajo dekleta, skupno 18 parov, jutri pa bodo nastopili tudi fantje, prijavljenih je pet parov, med njimi tudi Pomurci. Manjkali bodo trije soboški odbojkarji, ki so na evropskem prvenstvu v Albaniji. Finalni dvoboji bodo na programu v Murski Soboti v nedeljo med 13. in 16. uro.

Na prvem turnirju državnega prvenstva v odbojki na mivki U – 20 je Dino Vinkovič iz soboške Panvite v Braslovčah z Žanom Zajcem v finalu premagal Jako Prevročnika in Jošta Leniča z 21:14, 17:21 in 15:11. Drugi turnir za državno prvenstvo bo na programu v Braslovčah 16. in 17. julija.

Po vzoru članske kolesarske dirke po Sloveniji so imeli tridnevno kolesarsko tekmo tudi mladi kolesarji. Dirka je bila v organizaciji Kolesarskega kluba Adria Mobill iz Novega mesta, na njej so v treh etapah nastopili tudi mladi člani Kolesarskega kluba Tropovci. V kategoriji dečkov C se je med 67 kolesarji Denis Lebar uvrstil na 20. mesto, v kategoriji A je bil Gal Kaučič uvrščen na 19. mesto in Marko Koren na 38. med 53. kolesarji. Med mlajšimi mladinci je bil Gal Žido 53. in Max Luka Fartelj 80.-ti, med 106. kolesarji.

V Koprivnici je dopoldne hrvaški prvoligaš Slaven Belupo pod taktirko nekdanjega trenerja v Nafti Anžeta Stegneta v pripravljalni nogometni tekmi premagal drugoligaško ekipo Nafte 1903 z rezultatom 5:3. Lendavčani so se dobro upirali gostiteljem, saj je bil vmes izid 1:1 in 2:2. Za Nafto 1903 so dosegli zadetke: Stjepan Oštrek, Nermin Haljeta in Vedran Vinko.

V Novem mestu so odigrali predzadnje kolo 36. članskega državnega prvenstva v šahu, kjer med 46. šahisti nastopajo tudi trije pomurski šahisti. Kolo pred koncem vodi Vid Dobrovoljc iz Novega mesta s 6,5 točkami, Luka Šolmajer iz Lendave je na 25. mestu, Dezider Ivanec iz lendavske Rokade pa na 26.-em. Oba sta zbrala po 4 točke, Martin Mohar iz soboškega Pomgrada je na 32.mestu s 3,5 točkami.