V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport in šah

12 julija 2021 Šport


Na evropskem prvenstvu v odbojki za dečke stare do 17 let je bila slovenska reprezentanca tudi v drugem kolu uspešna, saj je v Tirani premagala Turčijo s 3:0. V prvem kolu so bili slovenski odbojkarji boljši od Albanije s 3:0. Za slovensko izbrano vrsto so igrali tudi trije mladi člani Panvite Pomgrada iz Murske Sobote: Nik Legen, Urban Rajnar in Vid Suhadolnik. Na evropskem prvenstvu 12-ih reprezentanc, ki se bo zaključilo 18.julija, čaka mlade slovenske odbojkarje naslednji obračun danes proti Belgiji.

Na cestni kolesarski dirki na Areh so sodelovali tudi člani Športnega društva Team Turbo Tropovci. Med masterji D – M je zmagal Igor Kopše, četrti je bil Dušan Hajdinjak in peti Matej Temlin, vsi iz Športnega društva Team turbo Tropovci. V masterjih A – M je Primož Zrim iz tropovskega društva zasedel deveto mesto.

Na ribniku Podgrad pri Gornji Radgoni je bil 26. tradicionalni Pepijev memorial 2021, v spomin na tri dolgoletne člane: Jožeta Sabotina, Jožeta Kurnika in Jožeta Tislja. V tekmi v športnem ribolovu je zmagal: Bojan Horvat iz Gornje Radgone z 23,6 kg ulovljenih rib, drugi je bil Mirko Jančar iz Črešnjevec s 17,2 kg, tretji Andrej Novak iz Zbigovec s 16,9 kg, z levega brega reke Mure pa je bil najboljši Janez Poll iz Vadarec s 7,6 kg ulovljenih rib, na šestem mestu.

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote je pri brodu v Krogu pripravilo prvi mednarodni konectedenski turnir, na katerem je sodelovalo 38 šahistov iz Madžarske, Hraške, Avstrije in Slovenije Zmagal je Matej Titan iz Pomgrada z 8.točkami, drugi je bil Jernej Skuhala iz Železničarskega kluba Maribor s 7, 5.točkami, na tretje mesto pa se je uvrstil Tomislav Gruškovnjak iz soboškega Pomgrada s šestimi točkami in pol. Na četrto mesto se je uvrstil Lajos Kutas iz Madžarske, peto Denis Gjuran in šesto Boris Kovač, oba iz Šahovskega društva Pomgrad, vsi pa so zbrali po 6 točk.