Domov

Šport in šah

19 julija 2021 Šport


V finalu evropskega odbojkarskega prvenstva za mlade igralce stare do 17 let je reprezentanca Slovenije pod taktirko Iztoka Kšele v Tirani premagala reprezentanco Rusije s 3:0 in osvojila naslov evropskega prvaka. V reprezentanci so igrali tudi trije mladi odbojkarji soboške Panvite Pomgrad: Vid Suhadolnik, Urban Rajnar in Nik Legen.

Potem ko čaka nogometaše Mure v sredo ob 20. uri prva tekma 2. kroga kvalifikacij za lig prvakov proti bolgarskemu Ludogorcu, so danes v švicarskem Nyonu izžrebali pare tretjega kroga kvalifikacij. V kolikor bo Mura izločila 10-kratnega zaporednega bolgarskega prvaka, bo njen nasprotnik v 3. kolu zmagovalec tekme med grškim Oympiakosom in azerbajdžaskim Nefčijem. V primeru neuspeha proti Ludogorcu, bo Mura pot nadaljevala v 3. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, njen nasprotnik pa bo poraženec dvoboja med madžarskim Ferencvarošem in litovskim Žalgirisom.

V Novi Gorici je bilo dvodnevno finalno strelsko tekmovanje državne lige v streljanju na glinaste golobe, na katerem je med 10 ekipami presenetljivo zmagala ekipa Športno strelskega društva Gornja Radgona v postavi: Tadej Kostanjevec, Milan Svetec in Milan Pelcl s 332. zadetki. Na drugo mesto se je uvrstil ekipa Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, za katero so streljali: Evgen Pap, Denis Pojbič in Boštjan Maček s 326. zadetki. Posamično je v prvi ligi zmagal Tadej Kostanjevec, tretji pa je bil Boštjan Maček. V 2. ligi je zmagal Milan Svetec, tretji pa je bil Milan Pelcl.

Lovska družina Prosenjakovci je v Prosenjakovcih gostila 16 ekip na med družinskem tekmovanju v streljanju na glinaste golobe. Zmagala je Lovska družina Pohorje pred Lovsko družino Bizeljsko in Strelskim društvo Kaliber Fokovci. V posamični konkurenci je med 212 strelci zmagal Andrej Rupret, drugi je bil Nejc Garmut in tretji Maks Garmut, vsi iz ekipe Pohorja.

V Slovenskih Konjicah so igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje igrale pripravljalno tekmo proti Ferencvarošu iz Madžarske. Tekma je bila v 63. minuti pri rezultatu 2:2 zaradi dežja prekinjena. Oba zadetka za Prekmurke, ki so vodile z 2:0, je dosegla novinka v ekipi, 25 letna reprezentantka Gane, Prischila Hagan.

V Odrancih je bil dvodnevni nogometni turnir za 5. pokal Občine Odranci, na katerem je drugi dan turnirja v finalu Polana premagala Hungarikum Olimpijo iz Dolge vasi s 4:0. V tekmi za tretje mesto so bili Odranci boljši od Turnišča s 3:0.

V Sloveniji bomo v torek 20.julija praznovali Mednarodni dan šaha. Šahovsko društvo Pomgrad bo ob tej priložnosti pripravilo v klubskih prostorih v Murski Soboti ob 17. uri dvoboje med veterani, zvečer ob 18.30 pa bo hitropotezni šahovski turnir.