Domov

Šport in šah

13 maja 2017 Šport


 

Na memorialnem judo turnirju  v spomin na Stanka Topolčnika v Slovenski Bistrici za mlajše dečke in deklice so bili  danes  tam  uspešni tudi pomurski judoisti. Med mlajšimi dečki jev kategoriji do 50 kg je  zmagal Jan Sobjak iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, v kategoriji do 42 kg pa je bil drugi Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin Lendava. V kategoriji mlajših deklic je bila v kategoriji do 30 kg zmagovalka Iva Küplen iz Judo kluba Murska Sobota, v kategoriji do 40 kg pa se je uvrstila na tretje mesto  Neli Nedeljko iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.

V Kranju je bil sklepni turnir  v mini odbojki za dekleta za uvrstitev od 5. do 8. mesta. Mlade odbojkarice puconske Keme  so  premagale   kranjski Triglav z rezultatom 2:1, izgubile pa so proti ekipi Braslovč s 3:0 in proti Grosuplju z rezultatom 2:1.  Po zadnjem letošnjem uradnem turnirju so se odbojkarice Keme v mini odbojki uvrstile na 7. mesto v državi. Med ostalimi pomurskimi ekipami so bile Ljutomerčanke uvrščene na 18. mesto, Murania iz Lendave  je bila med 52.ekipami uvrščena na 25. mesto.

V hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi in sočasno v slovenski ligi  so v članski konkurenci Lipovci proti pričakovanju visoko premagali predanovski Triglav z rezultatom 13:2. Za  Lipovce so dosegli zadetke: Luka Vegič 6, Franc Maučec 4 ter Martin Mesarič, Boštjan Stanko in Blaž Berden; za Triglav sta dosegla zadetka: Davorin Škrilec in Tadej Mikola.

V 24. kolu prve slovenske nogometne lige ,vzhod U – 15 so danes nogometaši Vipolla iz Veržeja v Velenju premagali Rudarja s 5:1. Za Vipoll je dosegel tri zadetke Vito Štrakl po enega pa Gašper Hozjan in Luka Hari. Mura je v Murski Soboti premagala Gerečjo vas s 4:0. Za Muro so dosegli zadetke: Teo Toth, Žiga Laci, Marin Rantaša in Marcel Ratnik. Na lestvici vodi Maribor z 72.točkami, Vipol na šestem mestu ima 40 točk in Mura na sedmem 32.

Slovenska ženska nogometna  reprezentanca U – 19 bo v torek 16. maja ob 16.uri v Odrancih igrala prijateljsko meddržavno nogometno tekmo proti reprezentanci Rusije. Slovenska selektorka Petre Mikeln je v reprezentanco povabila 20 nogometašic med njimi so tudi tri igralke  Teleinga GMT Beltinci: Sara Makovec, Tinkara Frangež in Nika Čuček.

V  28.kolu prve češke nogometne lige je Viktorija iz Plzna igrala proti ekipi Mlada Boleslav. Po vodstvu gostov s 3:0 se je ob koncu tekma končala z rezultatom 3:3. Za Viktorijo ,ki je druga na lestvici češke lige, je do 63. minute igral tudi Erik Janža  nekdanji igralec Maribora in Mure doma iz Puževec.

V 17. kolu Dolinske veteranske lige v malem nogometu je vodilna Torcida iz Lakoša  premagalo Lipo z rezultatom 9:1. Drugi na lestvici Ižakovci so bili boljši od  Hotize z 10:9, tretji Odranci so premagali Tropicano iz Bistrice s 5:1.

V 18.kolu  križevske lige v malem nogometu so vodilni Bunčani  premagali Berkovce s 3:2, drugi Ključarovci so premagali Zetor servis iz Vučje vasi s 6:1 tretji Slaptinci pa so  bili boljši od Power bara iz Križevec z 9:4.

Na Otočcu se je začelo tekmovanje v kadetski šahovski ligi. Moška ekipa Radenske Pomgrada je v prvem kolu premagala novomeško Krko z rezultatom 2:1. Za soboške šahiste sta zmagala: Jaka in Enej Meglič. V ženski konkurenci je  Triglav iz Krškega premagal Radensko/ Pomgrad z 2:0.

Na hitropoteznem  šahovskem turnirju za prvaka Frama  je med 31. šahisti zmagala Lea Števanec doma iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba,  z 9.točkami. Drugi je bil Darko Šardi iz