V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

24 julija 2021 Šport


Na 32. olimpijskih igrah v Tokiu bo v nedeljo ob 4. uri zjutraj imel svoj nastop tudi edini prekmurski športnik, 26 letni judoist Adrian Gomboc iz Rakičana, ki se bo v kategoriji do 66 kg pomeril z Zambijcem Stevenom Mungandujem. Gomboc je na zadnjih olimpijskih igrah v Riu zasedel peto mesto, v svoji tekmovalni karieri pa je bil leta 2018 v Tel Avivu tudi evropski prvak.

Na letališču soboškega aerokluba je bil v petek predzadnji tekmovalni dan na 30. odprtem državnem prvenstvu v jadralnem letenju in odprtem tekmovanju za nagrado Murske Sobote. V šesti tekmovalni nalogi sta v klubskem razredu zmagala Aleš Fink iz Slovenj Gradca in Boris Žorž iz Alpskega letalskega centra Lesce, oba sta zbrala po 600 točk. Med pomurskimi piloti je bil najboljši Damjan Korpič, ki se je uvrstil na deseto mesto, Marjan Medič je bil 18. in Jernej Jurhar 19. V skupni uvrstitvi pred zadnjo disciplino vodi Boris Žorž, Damjan Korpič je 12. med 20. jadralnimi piloti. V razredu open je predzadnjo nalogo med 17. piloti najbolje opravil Boštjan Pristavec iz Alpskega centra Lesce , ki vodi tudi v skupni uvrstitvi.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca do 20 let, ki nastopa od 19. do 24. julija na FIBA evropskem prvenstvu v obliki chalengerja v grškem mestu Heraklion, je že štirikrat zmagala. Doslej je premagala Belgijo s 74:59, Ukrajino z 81:61, Izrael z 69:59 ter v četrti tekmi še Rusijo s 83:57. Proti Rusiji je Jan Copot, nekdanji košarkar Radenske Creativa, v 21 minutah igre dosegel 8 točk.

Na meddruštvenem tekmovanju v preskakovanju ovir v organizaciji Konjeniškega kluba Velenje je na višini meter in pet centimetrov na Atrisu zasedla tretje mesto Katarina Fišer iz Murskih Črnec. Na konju Maugatai se je Katarina Fišer na višini ovir en meter uvrstila na 15. mesto.

V pripravljalni nogometni tekmi so Odranci, člani pomurske nogometne lige, sinoči gostovali pri nogometaših Središča ob Dravi in tamkaj premagali gostitelje s 3:1. Za Odrance je dosegel dva zadetka Žan Režonja in enega Aleš Kalamar.

Na 43. hitropoteznem šahovskem turnirju za nagrado Pirana v Luciji je med 19. šahisti zmagal Lian Brečević iz Pirana, ki je zbral 7 točk in pol. Na peto mesto se je uvrstil Dezider Ivanec iz lendavske Rokade, ki je zbral šest točk in pol.