V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

26 julija 2021 Šport


Na nedeljskih kasaških dirkah v Križevcih pri Ljutomeru v organizaciji Konjeniškega društva Križevci so bili najbolj uspešni člani Kasaškega kluba Ljutomer. Med 2 letnimi kasači je zmagal Pegi na vajetih Marka Slaviča. V drugi dirki je bil najhitrejši Anto pod taktirko Franca Jureša. V tretji dirki je bil zmagovalec Floto in v četrti Fauna, obakrat na vajetih Branka Sršena. V peti dirki, ko so nastopili vozniki pripravniki, je zmagal Oreo pod taktirko Janice Nushol. V dirki ponijev je v tolažilnem finalu bil drugi Di Di na vajetih Vanese Cimerman iz Kasaškega kluba Ljutomer, ki je v končni uvrstitvi za šampionat Slovenije za leto 2021 zasedel peto mesto.

Nova sezona se je začela tudi v prvi bolgarski nogometni ligi. Murin nasprotnik v povratni nogometni tekmi kvalifikacij za ligo prvakov Ludogorec, je v prvem kolu v Plovdivu premagal Lokomotivo z rezultatom 3:1.

Na nočnem kolesarskem kriteriju v Kranju, ki je veljal tudi za državno prvenstvo, so nastopili tudi pomurski kolesarji. Med elitami je Žiga Horvat iz Dankovec, član Adria Mobila zasedel 9. mesto. Med starejšimi mladinci je bil Luka Jablanovec 13, med dečki kategorije A pa se je Gal Kavčič, oba iz Kolesarskega kluba Tropovci, uvrstil na peto mesto.

Pri brodu v Krogu je Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote pripravilo drugi mednarodni konectedenski šahovski turnir, na katerem je sodelovalo 32 šahistov iz Madžarske, Avstrije, Nemčije in Slovenije. Zmagal je Ljutomerčan Jernej Skuhala, član Železničarskega kluba Maribor, s 7.točkami in pol, drugi je bil Denis Gjuran s 7. točkami, tretja sta bila Boris Kovač in Jože Gruškovnjak s 6,5 točkami in peti Tomislav Gruškovnjak, vsi iz Šahovskega društva Pomgrad, s 6.točkami.

Nogometaši Mure, ki jih v sredo čaka povratna tekma 2. kola kvalifikacij za Ligo prvakov, so danes popoldne sporočili, da so v svoje vrste po devetih letih znova zvabili Mitjo Lotriča, ki je pred dvema letoma s Celjem postal državni nogometni prvak in postal najboljši igralec prve lige, lansko leto pa je nastopal v drugi nemški Bundesligi za Wurzburger Kickerse, ki pa se niso uspeli obdržati v 2. ligi. Mitja Lotrič, doma z Vaneče, je po Niku Lorbku in mladem bosanskem nogometašu Azurju Mahmiču tretja okrepitev pri državnih prvakih iz Murske Sobote.