V etru
Od petka do petka
Domov

Šport in šah

9 avgusta 2021 Šport


V 4. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Mura  v Kidričevem samo remizirala proti Aluminiju z 1:1. Edini zadetek za Muro je dosegel Mitja Lotrič, ki je bil prava paša za oči a žal premalo za prvo zmago Mure. Na prvoligaški lestvici vodi Maribor z 9 točkami, Mura na 9. mestu jih ima dve, v naslednjem kolu . V  nedeljo 15. avgusta pa bo v Murski Soboti Mura  ob 17.igrala proti Radomljam.

V 2. kolu 2. slovenske nogometne lige  je v Lendavi Roltek Dob presenetljivo premagal Nafto 1903 , ki je vodila z 2:1 a so na koncu zmagali gostje s 3:2. Za Nafto sta dosegla zadetka Nermin Haljeta in Marsel Stare. Na lestvici vodi  kranjski Triglav z Daretom Vršičem s 6.točkami, Beltinčani imajo na 12. mestu dve točki, Nafta na 13. pa eno. V naslednjem kolu bo  v soboto Nafta gostovala na Ptuju pri Dravi, Beltinčani pa v nedeljo v Velenju pri Rudarju.

V zadnji pripravljalni nogometni tekmi pred novo sezono v prvi slovenski ženski nogometni ligi  je v Ljubljani ekipa None Pomurja Beltinci  pod taktirko Sandija Bauerja premagala Ljubljano s 6:1. Za Prekmurke sta dosegli po dva zadetka: Špela Kolbl in Prishila Hagan ter po enega  Kaja Korošec in Noele Vilčnik.  Beltinčanke bodo v prvem kolu nove sezone v nedeljo ob 11. v Bratoncih gostile žensko ekipo Radomelj.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Jan Joseju je 35 letna Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota s 37  Hrvatico Darijo Jurak v polfinalu ženskih dvojic premagala ameriško dvojico: Coco Vandeweghe in Caty Mc Nally dvakrat v nizih s 7:6. ter se uvrstila v finale, kar že njen tretji finale v letu 2021.

Na kasaških dirkah v Stožicah so med devetimi dirkami, ljutomerski kasaški vozniki zmagali samo v prvi dirki. Med dveletnimi kasači je  Pegi zmagovito vodil Marko  Slavič iz Kasaškega kluba Ljutomer. Sicer pa so ljutomerski vozniki v Stožicah osvojili še  tri druga in dve tretji mesti.

Na 3. konectedenskem šahovskem turnirju pri brodu v Krogu je med 37 šahisti iz Madžarske, Avstrije, Hrvaške in Slovenije zmagal Matej Titan, ki je zbral sedem točk in pol. Na drugo mesto se je  uvrstil Matej Grah s sedmimi točkami in na tretje Denis Gjuran, vsi iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote s šestimi točkami in pol. Na četrto mesto se je uvrstil Lajoš Kutaš iz Madžarske in peto Darko Šardi iz Hrvaške, oba sta zbrala po šest točk in pol.