Domov

Šport in šah

15 avgusta 2021 Šport


V Murski Soboti je bil sinoči 3. Expano nočni glow tek, na katerem so na dveh razdaljah uspešno tekli tudi pomurski atleti. Na daljši progi dolgi 8,7 km je zmagal Klemen Španring iz ekipe Salamon iz Poljčan, pred Tomažem Repom iz Atletskega kluba Ormož. Med članicami je bila zmagovalka Špela Gonza iz Atletskega kluba Štajerska pred Andrejo Gorčan iz Atletskega kluba Ormož in Vesno Hozjan iz Atletskega društva Savinja. Na krajši progi dolgi 4,3 km je med člani zmagal Vito Kunstek iz Slovenske Bistrice pred Dejanom Preindlom iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci, tretji je bil Andrej Petelinšek in četrti Iztok Fister iz Bakovec. Med članicami je edino prekmursko zmago osvojila Tjaša Žalig iz Murske Sobote pred Natašo Bende in Mojco Turčin. V mešanih trojkah je zmagala ekipa Atletskega kluba Ormož v postavi: Tomaž Rep, Danilo Magdič in Andreja Goričan pred ekipo Prekmurci v postavi: Simon Malek Kuzmič, Tomaž Sraka in Vesna Hozjan.

Na 15. mednarodnem teku v Andorfu v Avstriji je bila na 1000 metrov dolgi progi peta Urška Martinec v času 2:57,96. Na 22. mesto se je med člani na 1000 metrov uvrstil Tvit Trajbarič v času 3.02, 65. Natalija Pavlinjek, vsi iz Atletskega kluba Pomurje, je v teku na 100 metrov zasedla 23. mesto v času 13,35.

V Montrealu na mednarodnem teniškem turnirju je v polfinalu ženskih dvojic Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, z Darijo Jurak iz Hrvaške, premagala poljsko ameriško navezo: Magda Linette – Bernarda Pera s 7:5 in 6:4 ter se uvrstila v finale tega mednarodnega turnirja. Za Klepačevo in Jurakovo bo to letos že četrti finalni dvoboj.

V 3. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 na Ptuju presenetljivo visoko premagala Dravo in to kar s 6:0. Za Nafto so dosegli po dva zadetka: Nermin Haljeta, Bence Szabo in Burai Csada. Beltinci danes ob 17.30 gostujejo v Velenju pri Rudarju. Kranjski Triglav, za katerega je igral tudi Dare Vršič iz Segovec pri Apačah, je premagal ekipo Rogaške s 3:0 in vodi po nepopolnem 3. kolu z 9. točkami.Začela se je nova sezona v pomurski nogometni ligi. V treh sobotnih tekmah so gledalci videli največ zadetkov pri Gradu na Goričkem, kjer sta Grad in Avto Rajh Ljutomer igrala 3:3. Za Grad so dosegli zadetke: Nikola Buček Huber, Nemaja Stošić in Rok Potočnik in za Avto Rajh Ljutomer Sašo Kolman, Tilen Ketiš in Primož Panič. Polana je v Radencih premagala Radensko Slatino s 4:0. Za Polano sta dosegla zadetke: Samo Žalig in Anton Žugelj po dva. V Dolgi vasi pa so Odranci premagali Hungarikum Olimpijo z 2:1. Za Odrance sta dosegla zadetka: Denis Kociper in Aleš Kalamar in za Hungarikum Olimpijo Lucian Požgai.

Na posamičnem državnem prvenstvu v šahu za invalide so v Dolu pri Hrastniku sodelovale tudi pomurske šahistke. Najbolje se je odrezala Erika Car, ki je bila tretja, Marija Barber je bila šesta in Antonija Rantaša, vse iz Medobčinskega društva Murska Sobota, osma. Lea Skuhala iz ljutomerskega društva je bila sedma.