V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport in šah

18 avgusta 2021 Šport


Na tridnevnem tekmovanju kolesarjev v Sarajevu se je odlično odrezal Igor Kopše, član Športnega društva Team turbo Tropovci, ki je dvakrat osvojil prvo mesto. Kopše je zmagal v vožnji na čas na 20,7 km dolgi progi z višinsko razliko 270 metrov ter na cestni dirki na razdalji 98,1 km, z višinsko razliko 2410 metrov. Na isti progi v Sarajevu bo med 6. in 10. oktobrom letos tudi amatersko svetovno prvenstvo.

V drugem kolu puconske lige v malem nogometu so v A skupini igrali takole: Vadarci – Sebeborci 0:5, Košarovci – Predanovci 3:1, Breza Brezovci – Vidonci 2:2, Puževci – Izvir Gorica 8:2, Strukovci – Roma Dolina 5:2 in Pečarovci – Moščanci 9:3. Po nepopolnem drugem kolu vodita Puževci in Košarovci s šestimi točkami, tretji pa so Pečarovci s štirimi točkami.

Odbojkarski klub Murania Lendava bo od ponedeljka 23. do petka 27. avgusta pripravil v telovadnici Osnovne šole I v Lendavi tradicionalni odbojkarski tabor za mlade. Prijave zbira odbojkarski klub do 20. avgusta na naslov: Ok.lendava@gmail.com Tabor bo trajal dnevno med 8. in 15.uro, na tabor pa lendavski odbojkarski klub vabi mlade od 8. do 15. leta starosti.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega društva Pomgrad je v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran, ki je zbral 6 točk, drugi je bil Boris Kovač s petimi točkami in pol, tretji Jože Gruškovnjak ter četrti Martin Mohar s štirimi točkami in pol. Na peto mesto se je uvrstil Igor Kos s tremi točkami. Naslednji šahovski turnir v Pomurju bo v soboto ob 10. v Gornji Radgoni za 5. mladinski pokal Pomurskega sejma, dan pozneje – v nedeljo 22. avgusta ob 9. pa bo ob reki Muri v Krogu 4. konectedenski šahovski turnir.