V etru
Pesem tedna
Domov

Šport in šah

23 avgusta 2021 Šport


V drugem kolu druge turške nogometne lige, v Turčiji imajo za najboljše ekipe tudi super nogometno ligo, je Manisa FK, za katero igra tudi Nino Kouter, slovenski reprezentant doma s Tišine, premagala ekipo Denizlisporja z 1:0. Nino Kouter je igral celo tekmo, v 33. minuti je dobil tudi rumeni karton, njegova ekipa pa je po dveh kolih s šestimi točkami na četrtem mestu.

V 2. kolu pomurske nogometne lige so igrali takole: Križevci – Odranci 0:1, Aluvar Gančani – Hungarikum Olimpija Dolga vas 1:0, Polana – Rakičan 3:1, Veržej – Radenska Slatina 1:4, Grad – Tromejnik Kuzma 0:0, Kema Puconci – Avto Rajh Ljutomer 0:3, Čarda Martjanci – Hotiza 2:2 in Turnišče – Črenšovci 0:0. Na lestvici vodita brez poraza s 6. točkami Polana in Odranci.

V prvem kolu soboške medobčinske nogometne lige pa so igrali: Bogojina – Apače 0:3, Dokležovje – Lipa 5:2, Hodoš – Roma Vanča vas 15:0, Cankova – Goričanka Rogašovci 4:0, Serdica Kleparstvo Šinko – Cven 4:0, Tišina – Šalovci 1:0, Radgona – veterani Mure 4:0, tekma Bakovci – Ižakovci ni bila odigrana, vse pa kaže, da Bakovci ne bodo igrali v ligi, ker nimajo članske ekipe.

Na tretjih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru je bil najuspešnejši kasaški voznik Janko Sagaj, ki je zmagal v peti dirki z Marionom Markom in v sedmi z Maugliem. Dirko za nagrado Pomurskega sejma je dobila Prime na vajetih Mitje Slaviča. Kvalifikacijsko dirko za državno prvenstvo tri letnih kasačev je dobila Ciara na vajetih Mirka Gregorca iz Krima, druga je bila Anabela na vajetih Marka Slaviča in tretja Maya Viva z voznikom Jankom Sagajem. V dirki dveletnih kasačev je zmagala Pegi pod taktirko Marka Slaviča. V preostali, šesti dirki, je bil najhitrejši Fjori, ki ga je vodil Saša Seršen. Ljutomerčani so bili tako zmagovalci v šestih dirkah od skupno sedmih.

Na 29. kolesarski dirki Skok na Roglo za pokal Slovenije je v Zrečah nastopila tudi ekipa Športnega društva Team turbo Tropovci. Na 13,6 km dolgi progi z višinsko razliko 1100 metrov je bil med masterji D Matej Temlin osmi, med masterji A pa se je Primož Zrim uvrstil na 19. mesto.

V Kraščih na Goričkem je Teniški klub Goričko pripravil teniški turnir na katerem je sodelovalo 16 igralcev. Prvo mesto je zasedel Simon Šinko iz Domajinec, drugi je bil Igor Šinko od Grada, na tretje mesto pa se je uvrstil Alex Balek iz Neradnovec.

Na 4. mednarodnem konectedenskem šahovskem turnirju ob reki Muri pri brodu v Krogu je med 33. šahisti iz treh držav zmagal Ljutomerčan Jernej Skuhala, član mariborskega kluba Poligram s 7.točkami in pol. Drugi je bil Tomislav Gruškovnjak s 7.točkami, tretji Denis Gjuran in četrti Boris Kovač, oba iz Pomgrada, ki sta zbrala po 6 točk in pol.