V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

26 avgusta 2021 Šport


Na mednarodnem atletskem mitingu v Šentjerneju je sodelovalo kar 9 članov Športnega društva Sloparca iz Beltinec, ki tekmujejo v okviru Pomurskega atletskega kluba Goričko. Najbolje se je odrezala med pionirkami v kategoriji U – 16 Zala Matjašec, ki je zmagala v teku na 60 metrov v času 8,10 in v teku na 300 metrov v času 42,56. V isti starostni kategoriji je bila v teku na 60 metrov druga Nela Gerič v času 8,11 in tretja v teku na 300 metrov Katarina Erjavec v času 1:48,22. V skoku v daljino je Gal Vereš s preskočenimi 572 cm zasedel tretje mesto. V kategoriji U – 14 je bila v teku na 600 metrov druga Katarina Tikvič v času 1:52,32.

V pripravljalni odbojkarski tekmi za novo sezono v prvi A slovenski odbojkarski ligi za člane je v Mariboru ekipa Merkurja, aktualnih državnih prvakov, premagala ekipo Panvite Pomgrada z rezultatom 3:1. Pri soboških odbojkarjih so dosegli največ točk: kanadski novinec Connor Mcconnell 19, Jakob Rojnik 14, Branislav Radović in Urban Fužir po 10 in Dino Vinkovič 7 točk.

Na odbojkarski igriščih za mivko na soboškem kopališču bo v soboto in v nedeljo 16 ekip sodelovalo na turnirju za naslov Kralja soboške odbojke na mivki. Tekmovanje se bo začelo v soboto ob 10., vmes bo tudi 3. memorial Janka Rajnarja, ki bo na programu v soboto ob 18.-ih. Finalne tekme na turnirju bodo v nedeljo ob 17. uri za tretje in ob 18.-ih za prvo mesto. Organizator Razvojni center odbojke na mivki Murska Sobota je s posebnim povabilom povabil na turnir tudi Connorja Mcconeela iz Kanade in Branislava Radovića iz Srbije, ki sta člana Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad.

V Hajdini se je začelo tekmovanje v prvi slovenski šahovski ligi za mladince in mladinke. Mladinci Pomgrada so odigrali le en dvoboj, saj so bili v prvem kolu prosti, v drugem pa so igrali proti Ptujčanom 1,5:1,5. Za Pomgrad je zmagal Martin Mohar, remiziral pa Jaka Meglič. Med mladinkami so v prvem kolu igralke Pomgrada premagale Posočje z 2:0, s po eno zmago sta bili uspešni Alina in Ema Lukač. V drugem kolu med mladinkami je mariborski Poligram premagal Pomgrad z 2:0.