V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport in šah

27 avgusta 2021 Šport


Nogometaši Mure so tudi v povratni tekmi 4. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa morali priznati premoč graškemu Šturmu. Ta je bil tokrat boljši z 2:0 in se s skupnim izidom 5:1 uvrstil v Ligo Evropa. Za Šturm sta zadela Otar Kiteishvili v 39. in Jakob Jantscher v 66. minuti, Muraši pa so po drugem rumenem kartonu in izključitvi Matica Maruška v 54. minuti, tekmo končali z desetimi nogometaši. Popoldne je bil v Istanbulu že opravljen žreb za Konferenčno ligo. Muraši bodo nastopali v težki a atraktivni skupini G. Njihovi nasprotniki bodo sloviti angleški Tottenham, Rennes iz Francije in Vitesse iz Nizozemske. Prve tekme bodo na programu 16. septembra.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret je v Ljubljani na sedežu zveze pripravil sprejem za mlado slovensko odbojkarsko reprezentanco U – 17, ki je v Tirani osvojila naslov evropskih prvakov. Slovenski odbojkarji so v finalu premagali Rusijo s 3:0, v slovenski reprezentanci pa so bili tudi trije igralci Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad iz Murske Sobote: Vid Suhadolnik, Urban Rajnar in Nik Legen.

V soboto in v nedeljo bo Kajak kanu kluba Rotoattivio iz Murske Sobote družno s Kajakaško zvezo Slovenije na Soboškem jezeru pri Expanu pripravil državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, kjer organizatorji pričakujejo okrog 130 tekmovalcev. Oba dneva bo tekmovanje na programu med 9.30 in 17.30 na progah od 200 do 5000 metrov. Med tekmovalci bodo tudi mladi tekmovalci Kajak kanu kluba Rotoativo: Hana Bedernjak, Ariel Šadl, Dorotej Sakač in Maj Habjanič. Tekme bodo v kajakih in kanujih v vseh starostnih kategorijah.

V Lendavi je Odbojkarski klub Lendava pripravil pet dnevni odbojkarski tabor za mlade od 6. do 15. leta starosti. Tabora se je v Lendavi udeležilo okrog 40 mladih, ki so preživeli prijetne dopustniške dni. Pri odbojkarskem klubu pričakujejo, da bodo po taboru v svoje vrste dobili tudi nekaj mladih odbojkarjev za vadbo v mlajših selekcijah.

V 3. kolu državne mladinske šahovske lige v Hajdošah, sta imeli ekipi Pomgrada iz Murske Sobote polovičen uspeh. Ekipa mladink je premagala Trebnje z 2:0. Za Pomgrad sta zmagali Ema Lukač in Eva Žlebič. Mladinci Kočevja so premagali Pomgrad z 2:1. Za Pomgrad sta remizirala: Martin Mohar in Fabijan Marič Vild.