Domov

Šport in šah

28 avgusta 2021 Šport


Nogometaši Mure so izvedeli, kdaj bodo igrali tekme v Konferenčni ligi s svojimi nasprotniki. Muro tako čaka še najmanj šest tekem in sicer bo prva tekma v Mariboru v tamkajšnjem Ljudskem vrtu v četrtek 16. septembra proti nizozemski ekipi Vitesse, nato bo sledilo v četrtek 30. septembra gostovanje v Londonu pri ekipi Tottenhema, naslednja tekma v Sloveniji pa bo 21. oktobra proti Rennesu iz Francije. Tottenham bo prišel v goste k Muri 25. novembra, zadnji krog pa bo Mura odigrala 9. decembra v gosteh proti Vitesseju. Vse domače tekme Mure v Ljudskem vrtu bodo predvidoma na sporedu ob 18.45.

V prvi tekmi v 5. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Velenju Rudar premagal Nafto 1903 s 3:1. Nafta je preko Buraia Čabe povedla v Velenju že v 8. minuti, v nadaljevanju pa so bili gostitelji učinkovitejši. Dva zadetka za Rudar je dosegel Sousa Brian in enega Gašper Jovan. V drugi, nočni tekmi, je v Kranju Triglav premagal Jadran Dekane z 1:0. Za Triglav je celo tekmo igral tudi Dare Vršič iz Segovec pri Apačah, nekdanji nogometaš Mure, Olimpije in Maribora. Po nepopolnem 5. kolu vodi na lestvici Triglav s 15. točkami, Nafta 1903 jih ima na devetem pet, podobno kot Klima Tratnjek Beltinci na desetem mestu, ki jo danes čaka tekma proti Bilju.

Na Domačiji Marof v Mačkovcih so podelili plakete najboljšim športnikom v letu 2019, ko podelitve zaradi Covida 19 v letu 2020 niso mogli opraviti. Športna zveza Puconci, ki jo vodi predsednik Jože Fartek, je podelila skupno 11 plaket posameznikom in štiri plakete društvom. Za najboljšega športnika je bil izbran dvakratni strelski olimpijec Boštjan Maček pred namiznoteniškim igralcem Tomažem Pelcarjem in strelcem Renejem Mačkom. Med športnicami je zbrala največ glasov namiznotenisačica Blažka Harkai pred strelko Jasmino Maček in igralko namiznega tenisa Ano Kovačec. Med športnimi ekipami je zbrala največ glasov ženska ekipa Namiznoteniškega kluba Kema Puconci pred moško ekipo Keme, tretje pa je bilo Športno društvo Puževci. V mladinski konkurenci je bila najboljša namiznoteniška ekipa Keme. Med perspektivnimi športniki so dobili plakete: plesalec Rok Mihalič, gimnastičarki Luna in Lena Kočar ter odbojkarici: Nina Rakar in Nela Škraban.

Odbojkarji Panvite Pomgrada, člani prve A slovenske lige, so v pripravljalni mednarodni odbojkarski tekmi v Murski Soboti premagali reprezentanco Savdske Arabije, ki je tam na pripravah, z rezultatom 3:1. Za soboško odbojkarsko ekipo so na tekmi zadeli največ točk: Connor Mcconnell, kanadska okrepitev soboške ekipe, 30, Jakob Rojnik je k zmagi prispeval 12 točk, Urban Fužir 11, Branislav Radović 7 ter Jure Lakner pet točk. Naslednjo pripravljalno tekmo bodo soboški odbojkarji igrali prihodnjo soboto proti Merkurju iz Maribora.

V italijanskem Trevisu je bil na mednarodnih kasaških dirkah uspešen kasaški voznik Janko Sagaj iz Ključarovec, član Kasaškega kluba Ljutomer. V 3. dirki je Magic Look pod njegovo taktirko zmagal s kilometrskim časom 1:59,6 v četrti dirki pa je bil Analin na vajetih Janka Sagaja tretji s kilometrskim časom 1:15,9.

V Hajdošah poteka 30. državna šahovska liga z mlade šahiste. Končano je bilo že tekmovanje v mladinski državni ligi, kjer je ekipa Pomgrada iz Murske Sobote v postavi: Alina in Ema Lukač ter Eva Žlebič zasedla tretje mesto. V državni mladinski ligi za šahiste je Maribor premagal Pomgrad z 2:1, edino zmago za Pomgrad je osvojil Jaka Meglič. Začelo se je tudi tekmovanje v prvi mladinski ligi, kjer sodeluje kar 21 ekip. V drugem kolu je lendavska Rokada premagala Slovenec iz Poljčan s 3:0, za Rokado so zmagali: Janoš in Sava Ivanec ter Tian Hozjan. Mariborski Branik je premagal Radgono z 2:1, edino zmago za Radgono pa  je osvojil Miha Rantaša.