V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

29 avgusta 2021 Šport


Na svetovnem kegljaškem prvenstvu mlajših članov U – 23 je v Kranju reprezentanca Slovenije zasedla drugo mesto in naslov svetovnih podprvakov s 3577 podrtimi keglji. Naslov svetovnih prvakov je osvojila Nemčija s 3579 keglji, kar je le dva keglja bolje od slovenske reprezentance. Na tretje mesto se je uvrstila Hrvaška s 3565 keglji, četrta je bila Avstrija s 3516 in peta Madžarska, ki je podrla 3450 kegljev. Za slovensko reprezentanco je nastopil tudi Ljutomerčan Miko Steržaj in bil s 651. podrtimi keglji najboljši posameznik reprezentance.

Na Soboškem jezeru je Kajak kanu klub Rotoattivo iz Murske Sobote s Kajakaško zvezo Slovenije pripravil državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Prvi dan državnega prvenstva kajakašev sta bili iz domačega kluba med starejšimi deklicami v razredu K – 2 na 500 metrov dolgi progi drugi Hana Bedrnjak in Ješe Selnajs. Hana Bedrnjak je bila še četrta na 200 metrov v mešanih dvojicah z Majem Habjaničem in  peta na 1000 metrov med starejšimi deklicami, podobno kot Aleksander Raduha med člani na 1000 metrov dolgi progi.

Na tretji, predzadnji dirki odprtega državnega prvenstva v spidveju, je v Krškem zmagal Matic Ivačič, član Speedway teama Lendava. Pred zadnjo dirko, ki bo v Nagyhalaszu na Madžarskem ima Matic Ivačič dve točki prednosti pred Nickom Škorjo iz Avto moto društva Krško. Na tretjem mestu je po treh dirkah Denis Štojs iz Krškega.

V 5.kolu 2. slovenske nogometne lige je Bilje premagalo Klimo Tratnjek Beltince s 4:0. Nafta 1903 je bila v Velenju poražena od Rudarja s 3:1 že v petek.

V 5. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je na Ptuju Mura premagala Dravo s 4:1. Za Muro je dosegel dva zadetka: Matic Donko, po enega pa Alen Novak in Tim Očko z avtogolom. Kadeti ptujske Drave so premagali Muro s 3:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Niko Kasalo iz 11 metrovke in Bine Anželj iz igre.

V prvem kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je v Bratoncih Nona Pomurje Beltinci premagale Cerklje z 2:0. Za Pomurke sta dosegli zadetka: Hana Serec in Noele Vilčnik.

V 3. kolu pomurske nogometne lige sta bili včeraj odigrani le dve tekmi. Črenšovci so premagali Križevce s 4:0, Avto Rajh Ljutomer pa je bil boljši od Čarde s 3:0. Tekma med Radensko Slatino in Gradom pa v Radencih ni bila odigrana zaradi nepripravljenega igrišča.

V 2. kolu soboške medobčinske nogometne lige so v soboto igrali takole: Apače – veterani Mure 1:2, Cven – Tišina 2:0, Roma Vanča vas – Cankova 0:2 in Lipa – Hodoš 0:2. V prvi lendavski medobčinski nogometni ligi je Bistrica premagala Nedelico s 6:1.

Na 4. rekreativnem teniškem turnirju v Murski Soboti je sodelovalo 25 tekmovalcev. Prvo mesto je zasedel Jernej Jakopina iz Murske Sobote, ki je v finalu premagal Tina Vrabla iz Kroga z 9:0. Tretje do četrto mesto sta si razdelila: Mišo Jenek iz Ljubljane in Luka Premzel iz Murske Sobote.

V Gorički ligi v malem nogometu so igrali tekme drugega kola, mi pasmo dobili naslednje rezultate: Dolenci – Pizzeria Kučan Križevci 1:2, Domanjševci – Carioke Markovci 3:6, Hajduk Adrijanci – Neradnovci 2:4 in Srebrni breg Martinje – Čepinci 9:1.

V Hajdošah še vedno potekata sočasno dve državni prvenstvu za mlade šahiste. V državni ligi za mladince je soboški Pomgrad igral proti Celju 1,5:1,5. Za Pomgrad so remizirali: Jaka Meglič, Fabijan Marič Vild in Martin Mohar. V prvi mladinski ligi, kjer sodeluje 21 ekip, pa po 6. kolu vodijo Domžale, na 12. mestu je Rokada iz Lendave, kjer je Tian Hozjan osvojil štiri točke. Na 20.mestu je Radgona, kjer je Miha Rantaša osvojil dve točki. Šahovsko državno prvenstvo se danes nadaljuje.